Life

Ce face Adriana Iliescu la venirea primăverii. Are un obicei de la care nu se abate niciodată

Ce realizează Adriana Iliescu la început de primăvară. Cea mai bătrână mamă din România are o tradiție pe care o păstrează an de an.
01.03.2023 | 12:14
Ce face Adriana Iliescu la venirea primaverii Are un obicei de la care nu se abate niciodata
Ce realizează Adriana Iliescu la început de primăvară. Are o tradiție pe care o păstrează an de an. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce face fosta profesoară de limba și literatura română la venirea primăverii. Are un obicei de la care nu se abate niciodată, femeia precizând care sunt florile pe care le cumpără de fiecare dată pe 1 martie, împreună cu fiica sa.

Ce realizează Adriana Iliescu la început de primăvară. Are o tradiție pe care o păstrează an de an

Adriana Iliescu a dezvăluit cum sărbătorește sosirea primăverii. Cea mai bătrână mamă din țara noastră obișnuiște să cumpere pe 1 martie zambile de culoare albastră, dar și ceva dulce, chiar dacă nu o duce tocmai bine cu banii.

ADVERTISEMENT

Fostul cadru universitar nu face ceva special, însă fiecare an este diferit pentru ea și pentru fiica sa, Eliza, care este studentă la două facultăți. Cel mai probabil cele două vor ieși la o plimbare sau la o terasă, în Capitală.

„Sărbătorim sufletește, în liniște, 1 și 8 martie (n.r. – Ziua mamei). O să ne comandăm un tort bun, dulce, cum ne place nouă, o să ne cumpărăm două buchețele de zambile albastre pentru că alea ne plac nouă, deoarece miros foarte frumos și cam atât.

ADVERTISEMENT

Nimic special! În fiecare an este altfel pentru noi! De exemplu, în alți ani, dacă era frumos afară, ne plimbam sau dacă aveam bani, mergeam la o terasă și tot așa. Niciodată nu am avut o tradiție anume.

Singurul lucru pe care îl facem în fiecare an este să cumpărăm zambile albastre. În rest, totul variază”, a dezvăluit Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, pentru publicația click.ro.

ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu, în Cartea Recordurilor la aproape 67 de ani

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor la aproape 67 de ani în anul 2005 după ce a devenit mamă prin inseminare artificială. Femeia a fost profesor universitar de literatură și de-a lungul vremii a scris mai multe povești pentru copii.

A devenit cea mai vârstnică femeie care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani și 320 zile. Acest lucru se întâmpla pe 16 ianuarie 2005 când a dat naștere unei fete căreia i-a pus numele Eliza Maria Bogdana.

ADVERTISEMENT

Evenimentul s-a produs la Maternitatea Giulești din București, prenumele Bogdana fiind un nume care era destinat surorii sale gemene care nu a supraviețuit sarcinii. Mai exact, Adriana Iliescu a fost mai degrabă o mamă purtătoare.

ADVERTISEMENT