News

Ce face Alina Bica, după ce Elena Udrea a revenit în țară. Avocatul fostei șefe a DIICOT a dezvăluit totul

12.07.2019 | 16:49
Ce face Alina Bica dupa ce Elena Udrea a revenit in tara Avocatul fostei sefe a DIICOT a dezvaluit totul
Alina Bica a scăpat momentan de judecată Sursa foto: digi24.ro

Elena Udrea s-a întors în România la începutul acestei săptămâni, iar presa se întreabă ce se întâmplă cu fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Prietena fostului ministru al Turismului a rămas în Costa Rica, iar fosta avocată a acesteia face dezvăluiri de ultimă oră despre ce se va întâmpla cu ea de acum înainte.

Alina Bica va solicita azil într-o altă țară

Se pare că Alina Bica nu are de gând să îi urmeze exemplul prietenei sale, însă nu va mai sta foarte mult timp în Costa Rica. Avocata Laura Vicol a declarat astăzi la Antena 3 că fosta șefă DIICOT va alege o altă țară unde va solicita azil politic, aceasta fiind una dintre mutările la care nu se aștepta nimeni.

Laura Vicol a spus că a stat de vorbă cu Bica la telefon și a încercat să o convingă să revină în țară, însă acesteia îi este frică după ce a fost căsăpită în bătaie pe stradă, înainte să plece din România. Acel episod a fost unul traumatizant pentru șefa DIICOT care a vrut să investigheze dosare extrem de sensibile, dar, după cum a susținut chiar ea, a fost împiedicată de oameni din SRI.

Alina Bica și Elena Udrea, prietene încă din 2014. Cele două au fost surprinse acum 5 ani împreună, la Paris. Sursa foto: hotnews.ro

Fosta șefă DIICOT nu se întoarce în țară de teamă că va fi chinuită

„Nu se va întoarce cu siguranţă în România, bătaia pe care a primit-o cu bestialitate a fost principalul motiv care a făcut-o să renunţe definitiv şi, sinceră să fiu, încerc din răsputeri să o conving că aici este locul ei”, a spus Vicol într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Cu siguranţă spun eu că adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar care se va rejudeca în fază de apel şi aşa cum spuneam informaţia din Costa Rica a fost prezentată trunchiat pentru că cererea de renunţare la acel statut cuprinde practic două părţi, pe de o parte renunţarea şi pe de altă parte demersuri judiciare începute conform Convenţiei de la Geneva pe care evident că nu le putem face publice, în momentul în care va putea vorbi despre ele, i s-a interzis cu desăvârşire să vorbim, de aia eu m-am şi mirat sinceră să fiu că a apărut acea informaţie din Costa Rica referitoare la cererea de retragere, de renunţare”, a mai spus avocata.