News

Ce face azi fiica regelui Mihai exclusă din familia regală. Irina a fost condamnată în SUA pentru organizarea de lupte ilegale de cocoși

Irina este a treia din cele cinci fiice pe care le-au avut Regele Mihai și Regina Ana. Renegată de familia regală după scandalul din 2013, ea s-a retras la ferma sa din statul Oregon, unde locuiește și în prezent.
07.04.2022 | 12:30
Ce face azi fiica regelui Mihai exclusa din familia regala Irina a fost condamnata in SUA pentru organizarea de lupte ilegale de cocosi
Irina, fiica Regelui Mihai, a fost exclusă din familia regală
ADVERTISEMENT

Regele Mihai, fostul suveran al României, care a decedat pe 5 decembrie 2017, la 96 de ani, avea cinci fete cu soția sa, Regina Ana, principesă de Bourbon-Parma, pe Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria. Irina, cea de-a treia fiică a familiei regale a României, a fost implicată într-un scandal enorm în 2013, când a fost arestată în SUA pentru organizarea de lupte ilegale de cocoși. Astăzi, Irina a ajuns la 69 de ani și locuiește la ferma ei din Oregon.

Irina, fiica regelui Mihai, a trăit în Canada, SUA și Elveția

Regele Mihai a fost nevoit să abdice pe 30 noiembrie 1947, astfel că a plecat în exil, în ianuarie 1948, stabilindu-se până la urmă la Versoix, în Elveția. În iunie 1948, regele Mihai s-a căsătorit cu principesa Ana, apoi au venit pe lume cele cinci fiice ale lor. Principesa Irina s-a născut pe 28 februarie 1953, la Lausanne, deși, între timp, familia regală se stabilise în Marea Britanie, unde a locuit până în 1956.

ADVERTISEMENT

De altfel, principesa Irina a studiat în Anglia, unde a urmat o specializare în secretariat, la Oxford și Londra. Marea pasiune a Irinei au fost caii, astfel că s-a dedicat creșterii și antrenării acestora. În 1973, principesa Irina s-a mutat în Canada, la o fermă de cai pur-sânge din provincia Alberta, la invitația unor prieteni de familie, lord și lady Gordon.

În acea perioadă, fiica regelui Mihai a colaborat cu diverse cluburi ecvestre, atât din Canada, cât și din SUA, fiind implicată în mai multe proiecte, printre care s-a numărat și cel al creșterii poneilor galezi pe un domeniu privat din Middleburg, statul Virginia. La finalul anilor ’70, Irina a revenit în Elveția, unde a lucrat pentru casa de licitații Christie’s din Geneva, apoi în domeniul vânzărilor.

ADVERTISEMENT

Irina Walker a fost amendată cu 200.000 de dolari

În 1983, principesa Irina s-a măritat cu afaceristul suedez John Kreuger, iar cei doi s-au stabilit la conacul pe care Kreuger îl deținea în statul american Oregon. Irina i-a dăruit doi copii partenerului său de viață, pe Mihai (născut în 1985) și pe Angelica (născută în 1986). Căsnicia Irinei cu Kreuger s-a încheiat, însă, cu un divorț, consemnat în 2003, când fiica regelui Mihai avea 50 de ani.

Ea și-a refăcut rapid viața și s-a recăsătorit cu cu american, John Westley Walker, un ajutor de șerif. În 2013, soții Walker au fost arestați după ce autoritățile au descoperit că ei organizau lupte ilegale de cocoși într-un hambar aflat pe terenul fermei lor din Oregon. Ancheta a dezvăluit că la aceste lupte, la care cocoșii avea prinse cuțite la picioare, spectatorii plăteau câte 20 de dolari.

ADVERTISEMENT

În 2014, Irina și John Walker au fost plasați la trei ani sub supraveghere de un judecător federal și au fost obligați să plătească statului american o amendă de 200.000 de dolari. Ei au fost acuzați că au organizat pariuri ilegale, lupte ilegale de cocoși și că au conspirat pentru a încălca legislația cu privire la protecția animalelor.

Chiar dacă se afla sub supraveghere, Irina a primit permisiunea să călătorească în Europa, pentru a-și vizita tatăl bolnav. Pe 22 octombrie 2014, Irina a fost exclusă din familia regală, alături de cei doi copii ai ei, prin hotărârea regelui Mihai. Cu această ocazie, Irinei i s-au retras drepturile succesorale la tronul României, precum și titulatura oficială de principesă.

ADVERTISEMENT

Fiica regelui Mihai e pasionată de broderie și de fotografie

În prezent, Irina Walker locuiește pe domeniul său din localitatea Irrigon, statul american Oregon, acolo unde ea și soțul ei sunt proprietarii unui teren cu suprafața de un hectar. Pe acest teren, soții Walker au construit, în 2009, o casă cu trei dormitoare, care este evaluată pe site-urile imobiliare, consultate de FANATIK, la aproximativ 300.000 de dolari.

Este o zonă retrasă, cu câmpuri întinse și cu case rare, proprietățile fiind mărginite de garduri din lemn. Deși a ieșit la pensie și se ocupă cu întreținerea fermei, Irina Walker s-a înscris pe un site specializat în oferte de muncă, acolo unde utilizatorii își postează CV-ul, din care reiese experiența acumulată de-a lungul anilor.

Profilul fiicei regelui Mihai, potrivit FANATIK, este alcătuit doar dintr-o fotografie recentă a Irinei Walker, sub care este trecută informația că a absolvit școala Bedgebury din Marea Britanie. La rubrica ”skills”, adică „abilități” sau ”calificări”, Irina Walker a completat ”fotografia” și ”broderia”, semn că aceste pasiuni îi umplu timpul liber petrecut la ferma sa din Oregon.

ADVERTISEMENT
Tags: