News

Ce face chef Cătălin Scărlătescu întotdeauna, de Paște. Sorin Bontea gătește neapărat aceste preparate

02.05.2021 | 11:11
Ce face chef Cătălin Scărlătescu întotdeauna, de Paște. Sorin Bontea gătește neapărat aceste preparate
Cătălin Scărlătescu are o tradiție de Paște de la care nu se abate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce face chef Cătălin Scărlătescu întotdeauna, de Paște. Celebrul bucătar a transmis că nici nu concepe ca la miezul nopții să nu ciocnească ouă. 

De altfel, Scărlătescu spune că a existat mereu o întrecere din acest punct de vedere. Este adevărat că nu o dată lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură.

”Neapărat la miezul nopţii când se dă lumină, neapărat trebuie să ne batem cu ouă. Tot timpul la noi în gaşcă e bătaie cu ouă, după ce dăm cioca boca, ne apucăm de bătut cu ele!

ADVERTISEMENT

Ce face Cătălin Scărlătescu întotdeauna, de Paște

Trebuie să ne păstrăm oul intact, şi nu reuşeşte nimeni niciodată…”, a zis chef Cătălin Scărlătescu despre tradițiile familiei lui.

Pe de altă parte, Liviu Vârciu a explicat că de o perioadă s-a decis să țină post. Vrea să facă lucrul acesta pentru că, spune el, are „păcate multe”.

ADVERTISEMENT

”Ţin post și da, mai nou țin post. De vreo 5 ani țin de când mi-am dat seama că am păcate multe și vreau să petrec în familie sărbătorile astea fără dezmăț.

Superstiția să nu fac ceva greșit în Săptămâna Mare. Să mă spovedesc, să mă rog ca preotul pe care o să îl am la spovedanie să aibă multă răbdare cu mine că am multe de spus”, a subliniat Vârciu.

ADVERTISEMENT

Gina Pistol are și ea mai multe amintiri din copilărie. Cea care a născut recent un copil a transmis că există anumite tradiții pe care le respecta atunci când era mică.

În fiecare an, mama ei o îmbrăca într-o haină nouă de Paște. De asemenea, cele două puneau un ou înroșit în apă și apoi se spălau pe față cu acea apă.

ADVERTISEMENT

”De când eram mică întotdeauna mama ne îmbraca în haine noi de Paște și dimineața țin minte că puneam un ou înroșit în apa și ne spălam pe față cu apa aceea. Din păcate obiceiurile se pierd.

Se mai țin doar în mediul rural și doar dacă ai ocazia sa petreci sărbători pe acolo, ați văzut bunicii se duc. Eu mai am o singură bunică și încerc să ajung și eu pe la ea cât de mult pot”, povestea ea, arată  observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Colegul lui Cătălin Scărlătescu, chef Sorin Bontea spune că obișnuiește să gătească, dar și să mănânce miel de Paște. Pe listă se află și drobul, friptura şi ciorba.

”În principiu miel, tot ce se poate face: miel, tot ce se poate face dintr-un miel – friptura, ciorba, drob și multe verdeturi – adică salata multă, cu ridichii cu ceapa verde”, a mai zis bucătarul

”Niște sărbători normale, cum ar trebui să fie firesc sărbătorile. De Paște, ca de obicei, cu familia, ne strângem cu mic cu mare, pentru că acum sunt deja și cei mici. Atât lucruri firești, ne relaxăm”, și-a amintit și Radu Vâlcan.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri