Life

Ce face fostul iubit al Prințesei Diana în Ucraina. James Hewitt a impresionat cu gestul său

Pe frontul din Ucraina se află și James Hewiit, unul din foștii parteneri ai Prințesei Diana. Ce face, mai exact, acesta în țara bombardată de ruși?
04.12.2022 | 11:39
Ce face fostul iubit al Printesei Diana in Ucraina James Hewitt a impresionat cu gestul sau
Prințesa Diana s-a iubit în tinerețe cu James Hewitt. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

James Hewitt, unul din foștii iubiți ai regretatei Diana, prințesa inimilor, nu poate sta departe, nepăsător în fața tragediei din Ucraina.

Fostul iubit al Prințesei Diana, voluntar pe frontul din Ucraina

Bărbatul este pe front în țara invadată de Rusia pe 24 februarie 2022, ca voluntar. Fostul partener al Prințesei Diana, cel despre care s-a scris că ar fi adevăratul tată al Prințului Harry, s-a angajat în ajutorarea civililor care fug din calea bombelor și a creat inclusiv o organizație în sprijinul refugiaților ucraineni.

ADVERTISEMENT

Hewitt nu este de capul lui în țara vecină, ci a mers acolo împreună cu fiul unui comandant britanic decorat în UK, care a înființat un fond similar de ajutorare în timpul războiului din Afganistan.

Misiunea lui James Hewitt, „Help4Ukraine” a dat deja câteva roade, bărbatul reușind să ajute o parte din cele mai vulnerabile persoane care fug din calea războiului.

ADVERTISEMENT

Acesta a contribuit și la crearea HOP (Humanitarian Online Payments), o organizație care duce familiile ucrainene în zone ceva mai sigure din țară, în locuințe special amenajate din Lvov, Kiev. Mulți au ajuns și în Marea Britanie ori state din Uniunea Europeană.

Situația din Ucraina este departe de a ajunge la un final, în ciuda speranțelor că ar putea avea loc negocieri de pace între conducătorii Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

ONU: 6.000 de civili uciși de la începutul războiului

Peste un milion de locuințe au rămas fără curent în urma atacurilor rusești, susține administrația prezidențială de la Kiev, asta după ce rușii au bombardat infrastuctura energetică a țării.

Cel mai recent val de atacuri care a vizat infrastructura energetică a avut loc pe 22 octombrie. ONU anunță că în jur de 6.000 de persoane au murit de la începutul acestui război, însă numărul e mai mare în realitate.

ADVERTISEMENT

„În 18 octombrie, Biroul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului a înregistrat 15.956 de victime civile. 6.322 de morți și 9.634 de răniți din 24 februarie”, a declarat Rosemary DiCarlo, subsecretarul general pentru afaceri politice și de consolidare a păcii, potrivit CNN.

De la începutul războiului, o serie de personaje publice, de la politicieni până la artiști au militat pentru ajutorarea refugiaților.

ADVERTISEMENT