News

Ce face Sorina, fetița adoptată cu scandal acum un an de o familie de români din SUA. Micuța are o nouă pasiune. Video

21.06.2020 | 17:46
Ce face Sorina fetita adoptata cu scandal acum un an de o familie de romani din SUA Micuta are o noua pasiune Video
Ce face Sorina, fetița adoptată cu scandal acum un an de o familie de români din SUA. Micuța are o nouă pasiune. Video. Sursa foto: Captură video Newsweek
ADVERTISEMENT

Sorina, fetița adoptată acum un an de o familie de români din SUA, trăiește foarte bine peste ocean și are o nouă pasiune.

În urmă cu un an, presa din România relata cum Sorina, o fetiță de 8 ani din Mehedinți, plângea în momentul în care o procuroare a intrat cu poliția în casa asistenților maternali care aveau grijă de ea, pentru că urma să fie adoptată.

ADVERTISEMENT

O familie de români stabiliți în SUA o voiau pe micuța Sorina și doreau să o ia cu ei în America.

Sorina, fetița care a fost adoptată de o familie de români din SUA, trăiește visul american

La un an după acele momente intense, Sorina merge la o școală de muzică și este extrem de fericită cu noua sa viață, după cum a declarat  Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, potrivit Newsweek.

ADVERTISEMENT

Viața nu a fost însă la fel de frumoasă pentru Sorina, o fetiță de etnie romă, abandonată de părinții biologici și lăsată în grija sistemului.

Copilul era în îngrijirea unei asistente maternale din Baia de Aramă și fusese refuzată la adopție de peste 100 de familii. Lucrurile păreau să se schimbe pentru copil, după ce, în 2018, un cuplu de români mutați în SUA au dorit să o adopte.

ADVERTISEMENT

A urmat un proces lung, la finalul căruia instanța a decis definitiv că Sorina poate să meargă în grija lui Gabriel și a Ramonei Săcărin.

Cât de mult s-a schimbat copilul într-un an

Cu toate acestea, Mariana Șărămăt, asistenta maternală în grija căreia a stat Sorina încă de la vârsta de 3 ani, nu a mai vrut să o dea pe fată, pe motiv că părinții adoptivi intenționează să o vândă pentru organe.

ADVERTISEMENT

Punctul culminant a fost atunci când au apărut imaginile în care fetița a fost luată din casa asistentei maternale, în ciuda faptului că s-a opus la început.

Acum, mama adoptivă a fetiței spune că aceasta s-a adaptat foarte bine la viața de peste ocean.

„Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus. Este fericită și înflorește văzând cu ochii”, a declarat Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, pentru Newsweek.

Mama fetei adaugă că micuța este foarte pasionată de muzică și merge la o școală de profil, unde studiază pianul.

„I s-a schimbat lumina din priviri, este încrezătoare, curajoasă și știe că, orice încearcă să realizeze, noi suntem aici să o susținem. Este pasionată de instrumente muzicale, merge la o școala de muzică, cântă la pian, a terminat nivelul de începători și deja lucrează la nivelul 1”, a mai povestit femeia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: