News

Ce face soția lui Dacian Cioloș când politicianul încearcă să-și treacă guvernul prin Parlament! Valerie organizează cursuri la munte

Premier desemnat cu formarea unui nou guvern de către președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș încearcă în aceste zile să-și găsească aliați în rândul partidelor parlamentare, pentru votul de învestire.
13.10.2021 | 18:26
Ce face sotia lui Dacian Ciolos cand politicianul incearca sasi treaca guvernul prin Parlament Valerie organizeaza cursuri la munte
Dacian Cioloș și soția lui, Valerie, s-au cunoscut în Franța, dar s-au stabilit împreună în România
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, președintele USR-PLUS, a fost propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier, după discuțiile de luni, de la Palatul Cotroceni, ale partidelor parlamentare cu șeful de stat.

În contrast cu agitația de care are parte acum Dacian Cioloș, care are 10 zile la dispoziție pentru a-și trece guvernul prin votul Parlamentului, soția politicianului traversează o perioadă liniștită, în raport cu munca pe care o depune.

ADVERTISEMENT

”Coach și trainer autorizat al programului de Reducere Stresului”

Și asta pentru că Valérie Villemin-Cioloș este – potrivit propriei prezentări – ”coach și trainer autorizat al programului de Reducere Stresului prin Mindfulness (MBSR®), fiind certificată de către Center for Mindfulness de la University of Massachusetts Medical School, instituția unde a fost fondată această metodă recunoscută în toată lumea şi folosită cu succes în medicină, educație sau în mediul de business”. 

Partenera de viață a premierului desemnat are o triplă formare universitară în științele naturii, dezvoltare socio-economică și științe economice, și un doctorat în economie despre restructurarea economiilor în tranziție.

ADVERTISEMENT

Valérie Cioloș povestește că a lucrat mai întâi ca cercetător și, mai apoi, ca practician în evoluția sistemelor şi adaptarea actorilor economici la un mediu de afaceri în schimbare. ”După 15 ani de practică personală, a hotărât să se dedice în totalitate acestei pasiuni și s-a format ca trainer autorizat al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness”, după cum se amintește pe blogul soției lui Dacian Cioloș.

Soția lui Cioloș vrea mindfulness în școlile românești

În contextul general, încă de acum doi ani, Valerie Cioloș a militat pentru introducerea educației de mindfulness în școlile din România, aducând în discuție presiunea la care sunt supuși copiii încă de la vârste fragede.

ADVERTISEMENT

”Stresul și anxietate la copii sunt o dură și tristă realitate. În Australia un copil din 7 are cel puțin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media. Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani.

A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți”, declara în 2019 soția lui Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

Cât costă un curs ținut de soția lui Dacian Cioloș

La începutul acestei luni, Valerie Cioloș a organizat un curs care s-a desfășurat vreme de două zile la munte, în satul Peștera. Experiența a costat 700 de lei de persoană, în preț fiind inclusă și cazarea într-o pensiune de munte.

Cursurile pe care le susține Valerie Cioloș se desfășoară și online, și cu prezență fizică, la sală. Pentru un număr minim de opt sesiuni, doritorii trebuie să achite un preț începând de la 1350 lei, tariful pentru companii fiind de 2150 lei.

Cursurile au un număr limitat de participanți, se desfășoară în condiții de siguranță sanitară în contextul pandemiei, studenții și cadrele didactice beneficiind de o reducere de 10%.

ADVERTISEMENT