News

Ce făcea Radu Mazăre înainte să fie prins în Madagascar. Fostul primar al Constanței își începuse o nouă viață acolo

08.05.2019 | 15:09
Radu Mazăre, prins în Madagascar Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a fost prins de autorități! Fostul edil al Constanței se află acum în custodia autorităților. Se află de un an și jumătate în Madagacar, fugind de persecuțiile la care este supus de legea din statul natal. Ce se întâmplă acum cu primarul?

Ce făcea Radu Mazăre înainte să fie prins?

Radu Marăze s-a stabilit destul de bine pe meleagurile de vis în care a reușit să-și facă o viață care pare fără griji. Acesta a fost prins de curând de autorități! “Recunoștea că a decis să plece din țară în Madagascar pentru că acesta considera că este o victimă a sistemului de justiției. Are o hotărâre de condamnare în prima instanță. Mai are o condamnare emisă de o istanță din Constanța, multe procese deschise pe numele fostului edil al Constanței.

ADVERTISEMENT

Acesta are un complex turistic în Madagascar și mai multe afaceri. A anunțat într-o scrisoare că va cere azil politic în Madagascar. Aceasta nu prevede un astfel de statut pentru o persoană care pleacă din statul natal. Fostul primar se află acum în custodia autorităților”, au susținut autoritățile care au indicat faptul că acesta a fost prins chiar acum.

Ce făcea Radu Mazăre în timp ce a fost prins?
Radu Mazăre, prins de autorități la Madagascar, în timpul controlului judiciar
Sursa Foto: Hepta

Mazăre a primit mită de la Polaris

Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul Polaris. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința în cauză pe data de 3 mai. Fostul edil al Constanței poate ataca decizia în recurs, cu ajutorul avocaților săi, chiar dacă este fugit în Madagascar de multă vreme.

ADVERTISEMENT

Firma Polaris care presupune că a dat mită fostului edil a acționat în această afacere prin intermediul lui Strutinsky. Acesta a cerut azil politic de la Madagascar ptrintr-o scrisoare, dar statul în cauză nu prevede acest statut pentru o persoană care părăsește statul natal.