În momentul în care faci compot sau dulceață, e posibil să pui mai mult zahăr decât trebuie. Unele fructe pot fi mai dulci decât te-ai fi așteptat, iar deși ai adăugat cantitatea corectă de zahăr, sunt șanse mari ca rezultatul final să nu fie chiar cel dorit.
Dulceața și compotul sunt două preparate naturale pe care multe gospodine le au în cămară. Într-adevăr, ele pot fi cumpărate și gata făcute din comerț. Totuși le poți prepara și acasă, foarte ușor.
Fie că vorbim de dulceața de căpșune, vișine sau caise, ori compotul de fructe, fiecare în parte are un gust delicios. Totodată, dacă ar fi să vorbim despre dulceață, aceasta e consumată în general pe o felie de pâine prăjită, sau chiar adăugate în clătite.
Ce faci însă dacă ai pus prea mult zahăr în dulceață? Nu trebuie să arunci preparatul ci doar să apelezi la acest truc. Scoate capacul de la borcan și pune recipientul cu dulceață într-un vas cu apă.
„Pune câteva linguri cu apă și în borcan, apoi așteaptă ca apa din oală să fiarbă. Atenție, nu trebuie să scoți borcanul până când apa s-a răcit complet. Pune apoi dulceața într-un alt borcan curat”, scriu cei de la foodstory.ro.
Există însă și un alt ingredient cheie care poate fi de mare ajutor. Mai exact, dacă ai pus prea mult zahăr în dulceață sau în compot, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie în compoziție.
E esențial să faci asta însă chiar înainte ca preparatul să fie luat de pe foc. Astfel, cel mai bine alegi să guști dulceața înainte de a încheia procesul, pentru a fi sigur de gustul pe care îl are.
Lămâia nu doar că salvează situația, dar totodată, funcționează și ca un conservant natural eficient. Totodată, dulceața, dar și compotul, vor căpăta un gust mult mai aromat. Există de asemenea și trucuri pentru situația în care ai pus prea multă sare în anumite mâncăruri.
Mai exact, nu trebuie să adaugi decât un cartof în respectivul preparat. Acesta absoarbe excesul de condimente, fie că vorbim despre sare sau piper. Astfel, în final te poți bucura de preparatul tău, fără a fi nevoie să îl arunci.