Poate că ți s-a întâmplat să faci o ciorbă, iar rezultatul să nu fie tocmai bun, pentru că ai scăpat prea mult borș. Din fericire, poți salva situația cu câteva trucuri utile. Iată ce trebuie să faci dacă ciorba iese prea acră.
Orice gospodină ar trebui să cunoască aceste trucuri și să le aplice de fiecare dată când este nevoie. Nu e nevoie să arunci ciorba doar pentru că ai acrit-o prea mult, ci doar să adaugi unul dintre ingredientele enumerate în rândurile următoare.
Ciorba este felul de mâncare nelipsit de la mesele multor români, fiind sățioasă și plină de vitamine. Se poate întâmpla, uneori, să adaugi prea mult borș și să fie prea acră, însă există câteva trucuri care o pot salva.
Citește în continuare și vezi ce trebuie să faci dacă ciorba ta iese prea acră. Nu este nevoie să o arunci și să pierzi timp făcând alta, ci doar să urmezi câteva sfaturi utile, conform libertatea.ro.
Acreala provine din ingredientele cu o aciditate mare, inclusiv roșiile, oțetul sau vinul. Dacă ciorba are un gust prea acru și nu se poate consuma, atunci poți adăuga miere sau zahăr.
Și smântâna lichidă poate fi de un mare ajutor pentru ciorba ta, dacă aceasta este prea acră. De asemenea, mai poți folosi ceapa caramelizată pentru a salva mâncarea. O altă metodă simplă este aceea de a dilua ciorba sau mâncarea, adăugând sos sau apă.
Și cunoscutul bicarbonat de sodiu, care te poate scăpa de multe probleme, este util pentru ciorba acră. Adaugă un vârf de cuțit din acest ingredient, dar nu mai mult, altfel ar putea strica gustul mâncării.
Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un castron sau o ceașcă de supă. Bicarbonatul se dizolvă complet în supă și vor apărea bule de aer în timpul acestui proces, potrivit sursei citate mai sus.
Dacă mâncarea este doar puțin acidă, atunci adaugă o cantitate mai mică de bicarbonat de sodiu. Gustă mâncarea pentru a te asigura că acum are gustul potrivit, dar numai după ce bicarbonatul nu mai clocotește. Adaugă acest ingredient doar până când simți că gustul este pe placul tău.
Dacă ciorba este încă acră, adaugă alte patru lingurițe de bicarbonat de sodiu. Acesta se amestecă în ciorbă, așteptând să se depună.
În cazul în care acreala nu dispare, poți adăuga o lingură mică de sare. Acesta se amestecă în oală și se gustă mâncarea. Mai poți adăuga zahăr dacă gustul nu este potrivit pentru tine. Soluția aceasta este mult mai utilă atunci când mâncărurile au arome mai ușoare, precum lămâia.
Totodată, sarea te poate scăpa de gustul acru din mâncare, mai ales pentru cele mai acide. În supele mai cremoase poți să adaugi o linguriță de unt, pe care îl topești în cuptorul cu microunde, apoi îl amesteci cu supa sau ciorba. Dacă este necesar, mai adaugă o lingură. Trucul va funcționa de minune la supele cremoase acide.
Cel mai bine este să acrești ciorbele cu ingrediente naturale, cum ar fi zeama de la murături sau borșul din tărâțe. Roșiile la conservă pot acri și ele ciorba, oferindu-i și consistență.
Oțetul, sucul de lămâie, laptele bătut sau corcodușele reprezintă alte metode potrivite dacă vrei ca ciorba să aibă un gust acru potrivit.