Fotbal international

Ajutor după 116 ani. Vezi ce rugăminte au jucătorii echipei Notts County faţă de Juventus

27.07.2019 | 12:31
Ajutor dupa 116 ani Vezi ce rugaminte au jucatorii echipei Notts County fata de Juventus

Acum 116 ani un membru al clubului Juventus, englez la origini, a trimis o scrisoare unui prieten de-al său din Nottingham, rugându-l dacă poate face rost de un set de echipament pentru clubul torinez. John Savage, englezul stabilit la Torino, nu avea nici o preferinţă pentru culori şi a fost foarte mulţumit când amicul din Nottingham i-a răspuns la solictare foarte prompt, trimţându-i un rând de echipament al echipei cu care simpatiza, Notts County. Lesne de înţeles că echipamentul era alb-negru, culorile preluate de atunci de Juventus.

Englezii au dat culorile celui mai puternic club din Italia

Mai mult, de-a lungul timpului s-a legat o strânsă relaţie şi între suporterii celor două cluburi, de fiecare dată la meciurile lui Notts County apărînd în tribune şi eşarfe pe jumătate numele echipei engleze, pe cealaltă jumătate cea a campioanei ultimilor opt ani în Serie A. Numai drumurile au fost diferite pentru cele două cluburi. Notts County, unul dintre cele mai vechi cluburi din lume, a luat-o rău la vale, mai ales în ultimii ani şi acum a ajuns tocmai în liga a 5-a.

Nemaiparticipând la primele patru ligi Notts County nu mai este o echipă profesionistă, acest statut urmând a-l recăpăta doar în momentul în care va reveni în ultima divizie profi, League Two, care, de fapt, înseamnă liga a patra, de unde a retrogradat în vară. Clubul are serioase probleme financiare şi deşi şi-a comandat la un magazin un set de echipament nu l-a ridicat, pentru că nu a avut cu ce să îl plătească.

Juventus – Notts County. Şi în tribune se poartă eşaefe cu emblemele ambelor cluburi

Un parlamentar britanic cere întoarcerea serviciului de către italieni

În această situaţie Lilian Greenwood, membru al Parlamentului britanic şi suporter al lui Notts County, şi-a amintit de modul în care a ajuns Juventus să poarte culorile alb-negru şi a decis să trimită o scrisoare clubului torinez, pentru a cere, după 116 ani, acelaşi serviciu. Juventus să plătească echipamentul comandat de Notts County.

Autorul iniţiativei s-a explicat la Nottinghamshire Live: “De când Notts County a dat acel echipament în dungi alb-negru lui Juventus putem vorbi de o afinitate istorică între cele două cluburi. Cu această criză care a lovit Notts County, unul dintre cele mai vechi cluburi din Anglia şi din lume, mi s-a părut o ideea bună să scriu lui Juventus, pentru a ne da o mână de ajutor. Să ceri nu costă nimic şi ar fi un gest splendid ca după 116 ani Juve să întoarcă gestul şi să ajute pe Notts County pentru viitorul sezon.