Life

Ce fel de elevă a fost Maria Cârneci. Folclorista, olimpică la două materii în liceu!

Maria Cârneci a povestit despre perioada în care era elevă, una de care își amintește cu drag. La ce discipline a fost folclorista olimpică la nivel național?
31.07.2022 | 11:51
Ce fel de eleva a fost Maria Carneci Folclorista olimpica la doua materii in liceu
Maria Cârneci, interpretă de muzică folclorică. Foto: româniatv.net
ADVERTISEMENT

Maria Cârneci își amintește cu mare drag de perioada în care a fost elevă. Până să se apuce serios de muzică, interpreta de muzică folclorică s-a spetit din greu pe băncile școlii.

Maria Cârneci a fost o elevă model

Într-un interviu acordat pentru ETNO TV, vedeta a zis că nu și-a imaginat niciodată să fenteze școala, așa că nu a fost, nici pe departe, o elevă mediocră. Îi plăcea să învețe pentru ea, dar și ca să îi facă pe părinți mândri.

ADVERTISEMENT

Cântăreața era nelipsită de la olimpiadele școlare, atât în generală, cât și în liceu. Vedeta a cochetat, mai ales pe perioada liceului, și cu domeniile artistice, dar până să realizeze că drumul ei este în industria folclorului, a mâncat paginile manualelor școlare.

Folclorista se laudă că a fost olimpică la limba rusă și limba română, fiind pasionată de citit.

ADVERTISEMENT

Maria a vorbit și despre cum a început drumul ei în muzică. I-a schimbat complet viața un concurs organizat de Televiziunea Română, acum mai bine de 43 de ani.

Cârneci s-a înscris fără să se gândească neapărat la marele premiu, dorind să capete experiență pe scenă. Talentul ei a fost remarcat și s-a ales, în cele din urmă, cu locul 1 pe țară. Acela a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să facă muzică.

ADVERTISEMENT

Olimpică la rusă și română

„Sunt foarte multe lucruri și detalii de care țin cont, deoarece am avut o ambiție ieșită din comun, poate chiar peste limitele unui copil de vârsta mea.

Foarte bine am învățat în toate genurile de școală: generală, liceu și apoi cea de canto.

Am fost olimpică la limba rusă, la limba română, în liceu. Îmi plăcea tot timpul să muncesc. Voiam în primul rând să îi fac mândri pe părinții mei”, a dezvăluit Maria Cârneci.

ADVERTISEMENT

Artista și-a amintit și de prietenia pe care o avea în tinerețe cu regretatul Ion Dolănescu.

„Respectul față de vecinul meu și prietenul meu, regretatul Ion Dolănescu este până la stele. Noi am avut o copilărie de vis și o relație de prieteni cum rar mai găsești în ziua de azi.

Păcat ca asemnea oameni ne părăsesc, dar asta e legea firii. Cu siguranță totul are un rost pe lume”, a completat interpreta de muzică populară.

ADVERTISEMENT