Life

Ce fel de pensie primește Marina Voica. Câți bani ia, de fapt, îndrăgita cântăreață retrasă de pe scenă

Marina Voica s-a retras de ceva vreme de pe scenă, însă din ce pensie își trăiește artista bătrânețea?
21.08.2021 | 18:54
Ce fel de pensie primeste Marina Voica Cati bani ia de fapt indragita cantareata retrasa de pe scena
Marina Voica, interpretă de muzică ușoară. Foto: adevărul.ro
ADVERTISEMENT

Marina Voica trăiește liniștită la vârsta de 85 de ani în Breaza. Muziciana își duce existența dintr-o pensie de urmaș, dar asta nu este singura ei sursă de venit.

Celebra cântăreață cunoscută în special pentru melodia „Și afară plouă, plouă”, nu mai cântă de ceva ani. Însă, din când în când discută cu presa despre una, despre alta, cum spune și piesa ei.

ADVERTISEMENT

Artista a dezvăluit la un moment dat care sunt sursele sale de venit. Cântăreața are o pensie de urmaș de pe urma soțului ei. Pe lângă asta, primește o indemnizație specială de la statul român.

Marina Voica primește pensie de urmaș și indemnizație de merit de la stat

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său).

ADVERTISEMENT

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, a spus de curând Marina Voica pentru ziarul Libertatea.

Pensiile de urmaș se acordă persoanelor cele mai apropiate ca grad de rudenie de cel decedat. Pensia este calculată ca procent din pensia pentru limita de vârstă cu vârsta standard redusă și pensia de invaliditate de gradul 1, dacă persoana decedată a avut o astfel de invaliditate.

ADVERTISEMENT

Având în vedere meseria din care își câștiga existența fostul soț al Marinei Voica, cu siguranță pensia de urmaș depășește suma de 2.000 de lei. Majoritatea pensiilor de urmaș, în funcție de meseria avută de cel decedat și de anii de muncă, sunt undeva sub 1.900 de lei pe lună.

Cântăreața ajunge undeva la aproximativ 8.000 de lei pe lună

Viorel Teodorescu, bărbatul alături de care Marina Voica visa să îmbătrânească a fost un reputat cardiolog. Cu siguranță a primit și pensie de invaliditate. Acesta s-a stins din viață în urma unui cancer cumplit.

ADVERTISEMENT

După cum spunea în declarațiile pentru Libertatea, Marina Voica primește și o indemnizație de la statul român, oferită prin Ministerul Culturii.

Indemnizația de merit are, potrivit legii, de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară. Cu alte cuvinte, Marina Voica se descurcă destul de bine din suma de 6.900 de lei lunar, atât cât valoarează salariul minim triplicat. E important de precizat faptul că această indemnizație este neimpozabilă.

Dacă adăugăm și pensia de urmaș de minimum 2.000 de lei, atunci artista ar ajunge undeva la 8.900 de lei pe lună fără nicio problemă.

 

ADVERTISEMENT