News

Ce flori erau pe sicriul în care a fost îngropată Cornelia Catanga. Care este semnificaţia acestora

28.03.2021 | 22:44
Ce flori erau pe sicriul in care a fost ingropata Cornelia Catanga Care este semnificatia acestora
ADVERTISEMENT

Cornelia Catanga s-a stins din viață după ce a fost infectată cu coronavirus. Interpreta de muzică lăutărească a fost înmormântată într-un scriu auriu auriu. A condusă pe ultimul drum sâmbătă, 27 martie.

Artista a suferit un stop cardio-respirator și s-a stins din viață la doar 63 de ani. Slujba a fost una discretă la care au participat doar apropiații cântăreței.

ADVERTISEMENT

La priveghi a fost adus și un buchet de flori cu o semnificație aparte. Cornelia Catanga a fost înmormântată la cimitirul Ghencea. Vezi AICI Ce scrie, de fapt, pe crucea ei.

Ce flori erau pe sicriul în care a fost îngropată Cornelia Catanga

una dintre semnificatiile crinului este tocmai mandria, adaugata nobletei.
una dintre semnificatiile crinului este tocmai mandria, adaugata nobletei. Sursa Foto: Click

Pe sicriu se poate observa un buchet de crini albi. Aceste flori simbolizează puritatea si inocența redată sufletului celui dispărut din viață.

ADVERTISEMENT
  • Vezi AICI ce spune Aurel Pădureanu, soțul regretatei Cornelia Catanga

Artista a murit vineri, la Spitalul Universitar din Capitală, unde era internată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. O zi mai târziu a avut loc înmormântarea. Partenerul de viață al artistei, Aurel Pădureanu, și fiul lor, Alexandru, alături de câteva persoane apropiate s-au aflat la cimitir pentru a o conduce pe ultimul drum pe Cornelia Catanga.

Crini albi pe sicriul regretatei Cornelia Catanga

Crinul este originar din zona balcanica și Asia Mica. A pătruns în Europa ca floare regală și simbol al suveranității. Pe lângă inocență și puritate, două dintre semnificațiile crinului sunt mândria șă noblețea.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Cornelia Catanga

Născută pe 9 martie 1958, într-o familie de lăutari din satul buzoian Zeletin, Cornelia Catanga este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România. A început să cânte la acordeon în copilărie și a fost descoperită de Toni Iordache. A ajuns să cânte cu cei mai mari lăutari ai anilor 1970. A lansat primul album în 1989. A colaborat de-a lungul timpului cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana.

Regretata cântăreață era căsătorită cu Aurel Pădureanu, cu care a interpretat pe aceeaşi scenă mai bine de 20 de ani. Din păcate, Cornelia Catanga s-a stins din viață la doar 63 de ani.

ADVERTISEMENT