Life

Ce flori să oferi și ce semnificație ascunsă au florile tale preferate

Semnificația unor flori pe care le oferi este foarte importantă. Ce mesaje ascunse se află în spatele florilor oferite în dar?
05.04.2023 | 17:36
Ce flori sa oferi si ce semnificatie ascunsa au florile tale preferate
Ce semnificație au florile tale preferate. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Pe lângă frumusețea și parfumul lor îmbietor, o floare are și o semnificație aparte. Dacă florile tale preferate se regăsesc în lista de mai jos, FANATIK îți va spune ce simbolizează fiecare floare în parte.

Ce semnificație au florile și cui și cum să le oferi

Trandafirii

Sunt printre cele mai populare flori și încântă atât privirile, cât și simțurile doamnelor și domnișoarelor. În general, se spune că aceste flori superbe semnifică iubirea. Dacă trandafirii sunt roșii, aceștia simbolizează pasiunea, dragostea.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă oferi trandafiri albi, au o doză de inocență și puritate. Pentru o primă întâlnire, ar fi mai indicat să optezi pentru trandafiri albi sau într-o nuanță de roz pal.

Bujorii

Aceste flori delicate, dar spectaculoase în același timp, cu un parfum amețitor sunt printre preferatele tuturor. Bujorii aduc prosperitate în cuplu și armonie. Mai mult decât atât, dacă o viitoare mireasă primește bujori, se spune că va avea un mariaj fericit.

ADVERTISEMENT

Hortensiile

Originare din Japonia, hortensiile vin într-o multitudine de culori. Semnificația acestor flori are conexiuni strânse cu recunoștința. Așadar, dacă vrei să îți arăți gratitudinea față de o persoană care te-a ajutat la nevoie, hortensiile sunt alegerea perfectă.

Lalelele

Lalele / Frumoasele mele lalele… Cine nu iubește aceste gingașe flori, care apar la început de primăvară? Într-o paletă vastă de culori, lalelele semnifică eleganța, dar și sentimente puternice. Sunt florile perfecte pe care le poți oferi iubitei, pentru a-ți arăta iubirea și admirația.

ADVERTISEMENT

Orhideele

Semnificația florilor de orhidee este una la care probabil nu te așteptai. Aceste flori impunătoare, dar grațioase în același timp sunt asociate deseori cu fertilitatea. Pe de altă parte, sunt privite ca fiind flori de lux și de multe ori sunt incluse în aranjamente speciale care se oferă persoanelor importante.

Unele flori oferite ascunde mesaje subtile

Irisul

Deși irișii sunt catalogați ca fiind flori de primăvară, ei se găsesc în florării pe tot parcursul anului. Aceste flori vin într-o varietate de culori, însă cei mai populari sunt în nuanțe de albastru și violet. Cât despre semnificație, irisul simbolizează încredere și înțelepciune. Așa că poate fi o alegere bună atunci când vrei să-i oferi flori mamei sau bunicii.

ADVERTISEMENT

Crinii

Crinii reprezintă rafinamentul, nu degeaba sunt denumiți flori regale. Cu un parfum amețitor și forma impresionantă, crinii albi simbolizează admirația, pe când cei portocalii mândria și pasiunea. Atenție însă la mirosul puternic, este de preferat să se evite așezarea buchetelor de crini în dormitor.

Narcisele

Narcisele fac și ele parte din categoria “vestitorii primăverii”. Din păcate de multe ori aceste flori accesibile și gingașe sunt trecute cu vederea. Forma lor de stea semnifică renașterea și noi începuturi. Nu de puține ori, vedem buchete de narcise pe masa de Paște, datorită simbolisticii lor.

Lăcrămioarele

Flori mici, gingașe, dar cu un miros puternic, care este adorat și folosit de parfumieri. Lăcrămioarele reprezintă fericirea, inocența și dulceața. Așadar, sunt opțiunea perfectă pentru fiice sau pentru domnișoare adolescente.

Freziile

Florile cu parfum suav, frumos colorate, sunt de asemenea printre preferatele primăverii. Freziile sunt asociate cu o bună comunicare și prietenie. Pot fi oferite în dar unei colege de muncă sau unei prietene.

Sunt flori care reprezintă și viața, și moartea

Floarea soarelui

Așa cum îi spune și denumirea, această floare impunătoare urmează lumina soarelui. Reprezintă căldura și dedicare, așa că o poți oferi atât membrelor familiei, cât și unei doamne față de care vrei să îți arăți admirația. Fiind flori de vară, fac pereche bună cu delicatele margarete.

Calele

Unii spun că sunt un simbol al căsătoriei, iar aceste flori se regăsesc des în buchetele de mireasă. Pe de altă parte, în bătrâni calele erau denumite “floarea morții”. Cert este că semnificația acestei flori interesante este puritatea, renașterea și frumusețea. Sunt utilizate de obicei pentru a serba tranziții majore în viață.

Liliacul

Crenguțele cu flori mici de liliac sunt o adevărată încântare, în special pentru simțul olfactiv. Parfumul de liliac este cunoscut în întreaga lume și folosit în industria parfumurilor și a frumuseții. Se spune că liliacul purpuriu simbolizează prima dragoste.

Violetele

Delicatele violete ne bucură la început de primăvară prin înfățișarea, dar și mirosul lor suav. Sunt denumite “planta Sfintei Treimi” și se spune că are rol protector. Poate fi un cadou ideal pentru femeile apropiate din viața fiecăruia, mai ales că semnifică și loialitate, încredere și sinceritate.

Margaretele

Flori estivale, care te bine dispun de la prima vedere. Aceste flori cu petale gingașe semnifică frumusețea, atât interioară, cât și exterioară. Mai pot simboliza și inocența, așadar sunt o variantă potrivită pentru tinerele domnișoare.

Zambilele

Atunci când spunem primăvară, ne fuge gândul imediat și la zambilele parfumate. În nuanțe care variază de la roz, bleu, purpuriu sau alb, aceste flori au o semnificație aparte. Dacă vrei să îți ceri iertare de la cineva, oferă-i un buchet de zambile.

Semnificația florilor în funcție de culori

Albul înseamnă puritate, inocență, sinceritate
Roșul semnifică pasiunea, dragostea și sentimente profunde
Movul reprezintă emoții intense, dar și protecție
Galbenul, deși asociat deseori cu gelozia, este simbolul fericirii și al bucuriei
Rozul exprimă eleganță, grație și feminitate
Portocaliul te duce cu gândul la vitalitate, energie și entuziasm
Albastrul semnifică liniște, calm și relaxare.

ADVERTISEMENT