Life

Ce flori se oferă, de fapt, de 8 martie. Lista din care toți bărbații trebuie să se inspire

Mare atenție, bărbați! Ce flori să le dăruiți femeilor pe care iubiți și prețuiți cu ocazia zilei de 8 martie. Sărbătoarea se apropie.
02.03.2023 | 10:43
Ce flori se ofera de fapt de 8 martie Lista din care toti barbatii trebuie sa se inspire
Ce flori se oferă de 8 martie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ziua de 8 martie este specială în întreaga lume, fiind declarată Ziua femeii. La noi în țară, pe această dată sunt sărbătorite și mamele, astfel că bărbații trebuie să fie foarte atenți și să-și arate recunoștința fața de cele pe care le iubesc. Florile sunt cadoul ideal, dar și acestea trebuie alese cu grijă.

Florile care se oferă de 8 martie. Lista din care bărbații se pot inspira

Prima lună de primăvară a devenit luna în care doamnele, domnișoarele și frumusețea sunt sărbătorite. Pe 8 martie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Femeii, iar în cazul nostru, al românilor, le aducem un omagiu și mamelor.

ADVERTISEMENT

Bărbații se dau peste cap pentru a le oferi cele mai frumoase daruri celor mai importante ființe din viața lor, fie că vorbim despre soție, fiică, soră sau mamă, iar cel mai frumos și sincer cadou îl reprezintă, în continuare, florile.

Domnii au la dispoziție trandafiri, orhidee, lalele, narcise sau frezii, dar ar fi bine să nu fie alese la întâmplare, pentru că ele au o semnificație aparte în funcție de persoana la care vor ajunge și care se va bucura de ele.

ADVERTISEMENT

Ce simbolizează fiecare floare oferită pe 8 martie

Astfel, trandafirii roșii sunt un simbol al dragostei și al pasiunii, motiv pentru care ei pot oferiți în orice perioadă a anului. În schimb, despre cei albi se știe că semnifică iubirea pură și sunt un cadou ideal pentru persoana iubită, la început de relație.

Orhideele exprimă eleganța și rafinamentul și pot fi oferite acelor femei cărora bărbații vor să le transmite respectul, admirația și iubirea pe care le-o poartă, fiind potrivite pentru mame sau soacre.

ADVERTISEMENT

Lalele sunt florile perfecte pentru a fi dăruite de 8 martie. Pe lângă faptul că sunt atât de viu colorate, fiind un semn clar al sosirii și instalării primăverii, semnifică și iubirea sinceră și respectul deosebit purtat femeilor care le primesc.

Narcisele reprezintă noi începuturi, fiind printre primele flori care ies de sub zăpadă și înfloresc la începutul anotimpului cald. Astfel, pot fi oferite cu dragoste doamnelor și domnișoarelor de 8 martie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, freziile, care au și un parfum deosebit, simbolizează, mai degrabă, prietenia. Florile galbene se referă, în special, la înțelepciune și răbdare. Freziile albe sunt un semn al unei iubiri abia începute, iar cele mov sunt potrivite pentru a demonstra eleganță.

ADVERTISEMENT