Află ce flori poți să plantezi în luna martie în curte. Un florar cu experiență a întocmit lista completă și există numeroase plante pe care le poți cultiva.
Dacă vrei ca florile din grădina ta să crească frumos și să se mențină sănătoase vara, atunci trebuie să începi să faci pregătirile necesare încă de la începutul primăverii.
Pentru a te bucura de o grădină colorată, trebuie să știi care sunt florile pe care ar trebui să le plantezi în luna martie în curte. Nu este vorba numai de florile de primăvară, ci și de alte soiuri, care vor înflori pe tot parcursul verii. Pot fi plantate și florile de toamnă.
Un florar cu experiență a făcut o listă cu florile pe care trebuie să le plantezi luna aceasta. Printre ele se numără și trandafirii, pentru care perioada de plantare începe de la mijlocul lui martie.
În funcție de condițiile meteo, trandafirii pot fi plantați în curte până la finalul lunii aprilie. Pentru a-i planta, trebuie să faci acest lucru într-o zi înnorată. E important să te asiguri că, înainte de a fi plantați, butașii au fost hidratați.
Printre primele flori apărute primăvara se numără brândușele (Crocus). Dacă nu le-ai plantat încă din toamnă, trebuie să știi că pot fi plantate și în martie pentru a te bucura de ele cât de curând.
Zambilele se numără și ele printre florile care îți vor face grădina mai frumoasă și mai parfumată. Bulbii acestora se plantează în martie. Trebuie să ai grijă și să porți mănuși în timpul procesului, întrucât bulbii pot să irite pielea.
Căldărușele (Aquilegia) pot fi plantate la finalul acestei luni, dar și la început de aprilie. Acestea înfloresc în perioada mai – iunie și vor dezvolta tufe bogate de frunze, asemănătoare cu ferigile, notează lovedeco.ro.
Pe lista florilor care pot fi plantate în luna martie se numără și petuniile, pentru ca plantele să fie rezistente în sezonul cald. După ce trece pericolul de îngheț, răsadurile pot fi mutate în grădină sau în ghivece.
De asemenea, dacă ai de gând să plantezi lalele, poți face acest lucru fără probleme în martie, dacă vremea îți permite acest lucru. Lalelele înfloresc în perioada aprilie – mai. Bulbii pot fi plantați și din toamnă.
Lavanda este o plantă perenă, cu flori de culoare mov, fiind apreciată și pentru parfumul liniștitor pe care îl emană. În același timp, planta are și proprietăți terapeutice.
O poți planta în curte în martie, atunci când temperaturile de afară încep să crească, iar riscul de îngheț este mai mic. După ce este stabilită, planta va rezista la secetă și nu este greu de îngrijit.
Atunci când te gândești la florile de plantat în martie, nu uita de bujori. La finalul primăverii și la început de vară, se vor desface în flori bogate, de diverse culori, având un aspect foarte plăcut. În plus, parfumul lor este unul dulce, dar și puternic, fiind foarte plăcut.
Gălbenelele rezistă foarte bine și le poți planta în curte încă din luna martie. În afară de faptul că vor da culoare grădinii datorită florilor galben-portocalii, au și proprietăți antiinflamatoare. Acestea for înflori din mai și până toamna.
Dacă vrei să plantezi margarete în grădină, o poți face luna aceasta, iar plantele vor înflori începând din vară și până în toamnă.
Înainte de a planta diverse flori în grădina ta, este foarte important să faci pregătirile necesare pentru primăvară. Primul pas este să scapi de frunzele uscate și de crengile căzute, precum și de alte resturi care s-au acumulat în timpul sezonului rece. În acest fel, vei putea preveni apariția bolilor, dar și a dăunătorilor.
Solul trebuie afânat pentru a putea îmbunătăți aerarea și drenajul. Pentru a-l îmbogăți cu nutrienții esențiali, ar trebui să adaugi compost sau îngrășăminte organice.
După aceea, stabilește care sunt plantele pe care urmează să le cultivi în grădină. Acestea au nevoie de condiții necesare de lumină, spațiu și sol și trebuie să respecți distanțele de plantare dintre ele, pentru a se dezvolta cât mai sănătos.
Odată ce se topește zăpada și se usucă solul, gazonul se greblează. Așa vei putea îndepărta resturile și vei stimula creșterea plantelor. Poți aplica un îngrășământ special realizat pentru gazon.
Primăvara poți tăia pomii fructiferi, precum și arbuștii ornamentali. Ramurile uscate sau sau bolnave se îndepărtează, apoi se formează coroana pentru stimularea creșterii sănătoase.
Dacă respecți acești pași, atunci grădina ta va fi frumoasă, iar plantele pe care alegi să le cultivi vor si sănătoase și rezistente. Este necesar să ții cont de aceste sfaturi pentru a te bucura de flori frumoase primăvara și vara.