Fotbal intern

Ce fotbalişti nu vor mai fi eligibili pentru regula U21 din Liga 1! FCSB şi CFR Cluj, cele mai afectate echipe

21.04.2021 | 22:59
Ce fotbalisti nu vor mai fi eligibili pentru regula U21 din Liga 1 FCSB si CFR Cluj cele mai afectate echipe
Ce fotbalişti nu vor mai fi eligibili pentru regula U21 din Liga 1! FCSB şi CFR Cluj, cele mai afectate echipe (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Sezonul 2021-2022 va aduce o schimbare a datelor pentru regula U21 din Liga 1. Din ediţia viitoare de campionat, o serie de jucători importanţi nu vor mai putea avea avantajul vârstei. FANATIK a analizat loturile celor mai importante echipe, iar FCSB şi CFR Cluj sunt cele mai afectate.

Actualul sezon este ultimul în care fotbaliştii născuţi pe sau după 1 ianuarie 1998 sunt eligibili pentru regula U21. Din stagiunea viitoare, doar jucătorii născuţi pe sau după 1 ianuarie 2000 se vor încadra în regula impusă de Federaţie Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Ce fotbalişti de la FCSB şi CFR Cluj nu vor mai fi eligibili pentru regula U21 din Liga 1

FCSB este echipa din actualul sezon al Ligii 1 care nu a avut nicio secundă emoţii cu regula U21. Trupa lui Toni Petrea a folosit cei mai mulţi jucători tineri în stagiunea 2020-2021, însă dintre titulari doar unul singur se va încadra şi în ediţia viitoare de campionat.

Octavian Popescu şi-a câştigat locul în primul “11”, iar fotbalistul poate fi folosit pentru regula U21 şi în sezoanele viitoare. Mijlocaşul ofenisv este născut pe 27 decembrie 2002, ceea ce îl face eligibil pentru naţionala de tineret la turneele finale din 2023 şi 2025.

ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Florinel Coman, Gabriel Simion, Denis Haruţ, Andrei Vlad, Olimpiu Moruţan şi Adrian Şut, jucători eligibili pentru regula U21 în actualul sezon, vor depăşi vârsta impusă din stagiunea viitoare şi ies din calculele pentru îndeplinirea cerinţei.

Din lotul folosit în actualul sezon, CFR Cluj nu va mai putea folosi cinci fotbalişti pentru regula U21 din ediţia viitoare. Nicolae Carnat, Denis Ciobotariu, Valentin Costache, Rareş Murariu şi Cătălin Itu ies din calculele pentru stagiunea 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu, Valentin Costache, Nicolae Carnat şi Cătălin Itu au fost printre cei mai folosiţi jucători de CFR Cluj pentru a bifa regula U21.

U Craiova stă liniştită pentru sezonul 2021-2022

Vasile Constantin şi Ştefan Vlădoiu sunt fotbaliştii Universităţii Craiova care nu vor mai fi eligibili din sezonul 2021-2022. Primul a jucat puţin pentru olteni, cu 4 meciuri în actuala ediţie de campionat. Lucrurile stau altfel în cazul lui Ştefan Vlădoiu, fotbalist care şi-a câştigat locul de titular în echipa lui Marinos Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Pentru sezonul 2021-2022, Universitatea Craiova se va baza pe Alexandru Olteanu, Ionuţ Mitran, Vladimir Screciu, George Cîmpanu şi Ştefan Baiaram. Primii doi au bifat puţine minute în actuala ediţie, fiind folosiţi atunci când ceilalţi jucători eligibili pentru regula U21 nu au putut fi folosiţi. Screciu, Cîmpanu şi Baiaram vor deveni variantele la îndemână pentru olteni, iar aceştia au căpătat deja experienţă în Liga 1.

Ce jucători vor fi eligibili pentru FCSB şi CFR Cluj din sezonul 2021-2022

Pe lângă Octavian Popescu, jucător care oricum era titular la FCSB, “roş-albaştrii” vor trebui să aleagă al doilea fotbalist pentru regula U21 dintre Ştefan Târnovanu, Mihai Udrea, Robert Ion, Ovidiu Perianu, Adrian Niţă şi Alexandru Pantea. În plus, trupa lui Toni Petrea mai poate apela şi la jucători care evoluează la FCSB II.

Dintre cei şase trecuţi mai sus, Ştefan Târnovanu şi Mihai Udrea vor primi cele mai puţine şanse, în condiţiile în care Andrei Vlad este titular incontestabil, iar Cătălin Straton este rezerva la care s-a apelat atunci când portarul de 22 de ani a fost indisponibil.

Situaţia este mai dificilă la CFR Cluj, unde, din actualul lot, Sebastian Serediuc, Adrian Gîdea şi Andrei Joca vor fi jucătorii care îndplinesc condiţia pentru regula U21 din sezonul 2021-2022. Primul a fost transferat de la Minaur Baia Mare în această iarnă, dar nu a debutat încă pentru clujeni.

Adrian Gîdea a prins 13 meciuri la CFR Cluj, însă a fost mereu primul fotbalist schimbat, motiv pentru care a strâns 143 de minute în această ediţie. De cealaltă parte, Andrei Joca are 17 minute în 3 partide jucate în actualul sezon.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 2,65 este cota pentru „2 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT