Fotbal international

Ce fotbaliști români joacă în Cehia. Prezentarea noului sezon

20.07.2018 | 13:45
Ce fotbalisti romani joaca in Cehia Prezentarea noului sezon
5 fotbaliști români joacă în Cehia

Campionatul Cehiei debutează vineri cu partida dintre Dukla Praga și campioana Viktoria Plzen. Oaspeții sunt favoriți la câștigarea titlului și în acest sezon. Nu mai puțin de 5 fotbaliști români joacă în Cehia: Nicușor Stanciu, Florin Niță, Bogdan Vătăjelu și Alexandru Chipciu sunt legitimați la Sparta Praga, în timp ce Alexandru Băluță îmbracă tricoul echipei Slavia Praga.

Sparta Praga pornește în noul sezon competițional cu patru fotbaliști români în lot. Nicușor Stanciu a ajuns la clubul din capitala Cehiei la începutul anului 2018 pentru 9 milioane de euro și s-a impus destul de repede. A jucat în 14 meciuri, acumulând 1.148 de minute pe teren. A marcat 6 goluri și a dat 3 pase de gol. Alexandru Chipciu va juca timp de un sezon la Sparta, după ce nu a reușit să se impună la Anderlecht. Dacă praghezii vor fi mulțumiți de prestațiile fostului jucător de la FCSB, atunci vor plăti până la un milion de euro pentru transferul lui definitiv. Încă nu a apucat să joace pentru Sparta.

Florin Niță a ajuns la Sparta Praga pentru suma de 2 milioane de euro. Portarul român a jucat în 14 partide pentru praghezi și a primitit 13 goluri în cele 1.260 de minute în care a stat pe teren. În 6 meciuri a reușit să păstreze poarta intactă. Un alt român care joacă la Sparta este Bogdan Vătăjelu. Jucătorul a ajuns la clubul din capitala Cehiei de la CSU Craiova pentru suma de 1,4 milioane de euro, plus 10% dintr-un viitor transfer. A jucat 28 de meciuri, în care a marcat un gol și a dat 10 pase de gol. În total a stat pe teren 1.609 minute.

Bogdan Vătăjelu
Bogdan Vătăjelu

5 fotbaliști români joacă în Cehia

Cel de-al 5-lea fotbalist român care joacă în Cehia este Alexandru Băluță, transferat recent de la CSU Craiova la Slavia Praga. Oltenii au primit 3 milioane de euro și vor avea 15% dintr-un viitor transfer. Băluță încă nu a jucat în niciun meci oficial pentru Slavia, însă a marcat un gol și a dat o pasă de gol în amicalul jucat împotriva echipei Mezokovesd, din Ungaria. Slavia a câştigat cu 3-1, iar Băluţă a fost integralist pentru echipa cehă. Praghezii au investit 4 milioane de euro în această vară pentru transferuri.

Alex Băluţă, omul meciului în ultimul amical al lui Slavia Praga
Alex Băluţă, omul meciului în ultimul amical al lui Slavia Praga

Fotbaliștii români se bat la titlu în Cehia

Chiar dacă Viktoria Plzen este considerată favorită la câștigarea titlului în acest sezon în Cehia, orice se poate întâmpla, iar Sparta și Slavia sunt echipe care emit pretenții în fiecare an. Campionatul din Cehia debutează cu meciul Dukla Praga – Viktoria Plzen. Românii vor începe aventura sâmbătă. Sparta Praga va juca acasă cu Opava. Duminică va fi rândul lui Alexandru Băluță. Slavia Praga are o deplasare dificilă la Sigma Olomouc. Cu 5 fotbaliști români la start, campionatul din Cehia se anunță unul extrem de interesant.

Campionatul din Cehia are în acest sezon un nou format. 16 echipe se vor duela într-un sistem tur – retur, apoi echipele vor fi împărțite în 3 grupe. În prima vor fi echipele care se bat la titlu. În cea de-a doua se va da bătălia pentru Europa League. În ultima grupă vor fi repartizate echipele care trag să scape de retrogradare.