Fotbal international

Ce gafă au putut face “germanii” Mesut Ozil şi Ilkay Gundogan. Foto

15.05.2018 | 08:18
Ce gafa au putut face germanii Mesut Ozil si Ilkay Gundogan Foto

Doi dintre internaţionalii germani, Mesut Ozil şi Ilkay Gindogan,  au devenit subiect de polemică pe reţelele de socializare după ce au comis o gafă de imagine destul de serioasă. Cei doi au acceptat să se fotografieze alături de controversatul şef al statului turc, Recep Erdogan.

Nu a fost o fotografie făcută întâmplător, ci stabilită din timp, în cadrul campaniei electorale a celui care este acuzat nu doar de către o bună parte a poporului său, dar şi de opinia publică internaţională pentru politica sa dictatorială. Mai mult, Ozil şi Gundogan au venit pregătiţi, oferindu-i lui Erdogan câte un tricou al lor de la echipele de club: Ozil de la Arsenal şi Gundogan de la Manchester City.

Gafa lui Mesut Ozil şi a lui Ilkay Gundogan a produs reacţii la federaţia germană

Alăturarea celor doi fotbalişti cu sorginte turcă, dar care au cetăţenia germană şi reprezintă de ani buni naţionala lui Joachim Low, l-a deranjat vizibil şi pe Oliver Bierhoff. Fostul star al panzerelor, omul care a adus titlul european Germaniei la Euro 1996, în Anglia, în finala cu Cehia, câştigată cu golul său de aur din prelungiri, este acum manager al echipei naţionale a ţării sale.

Bierhoff a declarat: “Nu am nici o îndoială că Ozil şi Gundogan se indentifică în totalitate cu valorile ţării pe care vor să o reprezinte şi nu i-a obligat nimeni să o facă, dar o asemenea fotografie nu le aduce nimic bun şi nu este o alegere inspirată”. Şi preşedintele Federaţiei germane, Reinhard Grindel, a condamnat decizia celor doi internaţionali: “Respectăm valorile individuale la nivel de religie ale fiecărui jucător, însă asocierea cu un personaj ca Erdogan, care nu are nimic în comun cu democraţia nu este binevenită. Nici un jucător al naţionalei Germaniei nu trebuie să fie amestecat în vreo campanie electorală, indiferenz unde ar fi ea”.