News

Ce găsesc hotelierii în camerele pe care le închiriază pe litoralul românesc! Ciorbe, butelii și alți 10 turiști pe lângă cei cazați oficial

Ce găsesc hotelierii în camerele pe care le închiriază pe litoralul românesc depășește orice imaginație și ar putea fi chiar scenariul unui film tragicomic
03.07.2021 | 17:37
Ce gasesc hotelierii in camerele pe care le inchiriaza pe litoralul romanesc Ciorbe butelii si alti 10 turisti pe langa cei cazati oficial
Hotelierii se plâng de comportamentul turiștilor pe litoralul românesc. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Puși la zid în fiecare an pentru prețurile șocante pe care le solicită pe noapte, hotelierii de pe litoralul românesc spun că există și o plajă largă de turiști care nici n-ar avea ce să caute la mare. Nu limitele financiare ale oamenilor sunt neapărat cele care i-au adus pe proprietarii de cazări în pragul disperării.

Culmea, comportamentul oamenilor este cel care deranjează cel mai mult. Astfel, cei care au apartamente de închiriat recunosc că de-a lungul timpului s-au întâlnit cu situații hilare, dar și unele cu adevărat periculoase și care se puteau transforma în tragedii.

ADVERTISEMENT

Ce găsesc hotelierii în camerele pe care le închiriază pe litoral!

Mamaia a devenit perla litoralului românesc la puțin timp după momentul decembrie 1989. Fără investiții, stațiunea Neptun, considerată ani la rândul cea mai frumoasă și rezervată unei pături sociale aparte, a decăzut până a ajuns în pragul ruinei.

Tocmai de aceea, FANATIK a stat de vorbă cu câțiva proprietari și hotelieri din Mamaia, zonă exclusivistă și mai ales scumpă. Astfel, de la 1 iulie, prețul pe noapte a ajuns la 300 de lei și ar putea chiar să mai crească până în apropierea lunii august.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre cele mai mici costuri de cazare, să ne înțelegem. În Mamaia există și varianta de lux, una despre care FANATIK a scris AICI. La 300 de lei pe noapte, turistul care se cazează are două mari probleme, conform celor din turism.

„Există categoria care are impresia că acum totul este al lui. A dat 300 de lei și gata. Întreg hotelul, blocul de apartament, stațiunea, Marea Neagră, toate trebuie să leviteze așa ân așteptarea dorințelor pe care e posibil ca el să le aibă la un moment dat. 

ADVERTISEMENT

Chiar acum două săptămâni, o doamnă m-a amenințat cu Poliția pentru că afară ploua. Mi-a zis că ea nu mai plătește și că e normal să-i dau și avansul înapoi. Asta după ce a stat toate cele 4 nopți și a lăsat camera ca după război”, a zis Stere Stereopol, hotelier în Mamaia pentru FANATIK.

Cele două tipuri de turiști de pe litoralul românesc

Ploaia a afectat, într-adevăr, turismul, dar proprietarii de apartamente spun că nu ea ar fi cea mai periculoasă. De altfel, ar fi amuzantă prima categorie dacă nu am discuta și despre tragicomicul care o înconjoară pe a doua

ADVERTISEMENT

Adică oamenii care vin la mare cu un buget redus și care încearcă să se bucure de câteva zile de vacanță fără să scoată bani prea mulți din buzunar. Nu o dată au circulat imagini cu cei care s-au apucat să-și gătească ciorbe în camerele de hotel. Și ca să facă treaba asta aveau nevoie chiar și de o butelie. Pe care au luat-o cu ei.

“Într-o zi era un miros de o ciorbă din aia sănătoasă ca-n Moldova de ne mirăm de unde, de unde, când ne-a anunţat camerista că a intrat la curăţenie şi fierbea oala pe foc de mama focului şi mirosea o ciorbă dreasă ca la mama acasă!”, a declarat Lahme Bolat, manager hotel pentru Pro TV.

„Baxuri de apă, de bere, vin la cutie, cartoane cu ouă, ceapă, ciorbă înghețată. Nu râdeți, auziți bine, ciorbă înghețată. Au venit cu ea făcută de acasă, au înghețat-o și dimineața o lăsau scoasă din frigider. Când veneau de pe plajă era bună de mâncat. 

Au plecat cu hârtie igienică, pahare, perdele, umerașe. Vă dați seama despre ce vorbim? Să te apuci să furi un umeraș care costă 70 de bani. Anul trecut au venit doi tineri, băiat și fată. Au plătit cazarea și ne-au cerut să nu-i deranjăm prea mult că sunt obosiți și vor să stea mai degrabă în cameră să doarmă. 

Au solicitat cameră la parter. Când a intrat femeia de serviciu a găsit 12 oameni în cameră. Dormeau unul peste altul, un miros de nedescris. Intrau noaptea pe geam, au desfăcut un grilaj”, a continuat Stere Stereopol.

Câte locuri de cazare sunt pe litoral

De remarcat că numărul turiştilor care se pot caza pe litoral, în structuri clasificate sau la negru, nu poate depăşi 150.000. Cel puțin acesta a fost anunțul făcut de patronatele din turism. Nu toată lumea a fost însă de acord.

Neoficial, staţiunile de la malul mării au avut și aproximativ 250.000 de turişti, cu o sută de mii în plus față de statistici.

ADVERTISEMENT