Life

Ce greșeală a făcut Cătălin Bordea când s-a căsătorit cu Livia. Mulți miri procedează așa

Greșeala pe care a făcut-o Cătălin Bordea în ziua căsătoriei cu soția sa, Livia. Mulți miri procedează la fel și apoi se despart.
05.07.2023 | 14:28
Ce greseala a facut Catalin Bordea cand sa casatorit cu Livia Multi miri procedeaza asa
Cătălin Bordea și Livia s-au căsătorit civil în 2014, iar în 2019 civil. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Continuă să apară informații despre despărțirea dintre Cătălin Bordea și partenera lui, Livia. Ce greșeală a făcut câștigătorul America Express 2023 în ziua când s-a căsătorit civil cu cea care în curând îi va fi fostă soție, căci aceasta vrea să divorțeze.

Greșeala făcută de Cătălin Bordea când și-a unit destinele cu Livia. Are legătură cu o credință veche

Cătălin Bordea și Livia și-au spus ”Da!” în fața stării civile în mai 2014, iar în august 2019 și-au promis iubire pentru totdeauna și religios, în fața altarului. Cei doi, însă, au omis o superstiție atunci când au făcut marele pas. Despre ce este vorba?

ADVERTISEMENT

Se spune că în luna mai nu este bine să te căsătorești, căci potrivit unei vorbe din bătrâni riști să te desparți. Unii miri se amuză când o aud, iar alții o iau în considerare. Totuși, de unde a pornit această credință veche și ce poziție are Biserica față ea ea?

Mai întâi de toate, un lucru este cert. Poporul român este caracterizat de multe tradiții și obiceiuri. Unele dintre ele au dispărut, iar altele sunt încă respectate cu sfințenie. Toate acestea oferă un farmec aparte țării noastre și atrag turiștii străini.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a mai răspândit în popor că nici religios nu este indicat să te căsătorești în mai. Această legendă are legătură cu cea a ielelor. După Paști, ele ar călători vreme de cinci săptămâni pe Pământ și încearcă să-i ademenească pe bărbați sau aduc ghinion proaspeților miri.

Pe lângă acestea, luna mai este marcată și de un eveniment religios istoric. Pe 29 mai 1453 trupele Imperiului Otoman au dat năvală în Constantinopol și l-au cucerit. Constantinopol era capitala creștinismului răsăritean și a însemnat o tragedie pentru credincioșii creștini.

ADVERTISEMENT

Poziția Bisericii față de căsătoriile din luna mai

Potrivit doxologia.ro, din punct de vedere religios, Biserica nu acordă importanță unei astfel de credințe, dar nici evenimentului legat de cucerirea Constantinopolului, când vine vorba de căsătorii în mai. Astfel că preoții nu au nimic împotrivă de a oficializa slujbe de căsătorie în această lună. Biserica nu permite nunțile doar în zilele de post.

Revenind la Cătălin Bordea și soția sa, aceasta este acum plecată din domiciliul conjugal. Ea și-ar fi făcut bagajele imediat după sosirea acasă, de la America Express 2023, a fostului co-prezentator de la Xtra Night Show. Reamintim că cesta a și câștigat chiar competiția de peste Ocean.

ADVERTISEMENT

Potrivit cancan.ro, Cătălin Bordea și Livia au încercat să-și rezolve problemele, dar nu au ajuns la niciun rezultat. Surse din anturajul acestora au precizat pentru aceeași publicație că nu infidelitatea a fost motivul separării. Cauza reală încă nu se cunoaște.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”