Este mai bine să nu cumperi niciodată aceste haine. Chiar dacă arată destul de bine și pot avea un preț atrăgător, adevărul este că sunt făcute din cele mai toxice materiale. Despre ce este vorba?
De obicei, cele mai frumoase haine ne atrag privirea. Asta nu înseamnă că sunt însă și o alegere bună. Poate vedem diferite produse la prețuri ceva mai mici, dar care ajung însă să ne facă rău.
Specialiștii spun că nu e bine să cumperi niciodată aceste haine. Ele sunt făcute din materiale toxice, care împiedică pielea să respire. Mai mult de atât, când temperaturile sunt ridicate, eliberează substanțe chimice nocive.
Ulterior, ele ajung să fie absorbite de piele. Ce probleme pot apărea? De la eczeme până la iritații, mâncărime, dar și roșeață la nivelul pielii. Și totuși de ce tip de materiale să te ferești și ce haine să nu cumperi niciodată?
În primul rând evită materialele sintetice. Este vorba despre materiale din poliester, rayon, naylon, acrilic, sau spandex. Sunt mai ieftine, comode, atrăgătoare, dar pot provoca problemele la nivelul pielii.
Poliesterul spre exemplu este unul dintre cele mai populare materiale sintetice. El ajunge uneori să fie produs alături de bumbac. Poate nu știai, dar acest material împiedică pielea să respire, arată BrightSide.
Iar același lucru este valabil și la rayon, conscut și sub numele de vâscoză. Acesta emană substanțe toxice care pot provoca probleme cu somnul, dar și dureri de cap sau greață. De altfel producția sa poluează destul de mult.
Nylonul este des întâlnit la lenjerie intimă, colanți, dar și șosete. El nu absoarbe transpirația, iar de aici apar și probleme. Te poți confrunta cu mirosuri neplăcute, dar cu și infecții la nivelul pielii, alături de iritații.
De ce să nu cumperi niciodată haine făcute din acrilic sau din spandex ori lycra? Și ele pot genera reacții adverse la nivelul pielii. De la iritații până la dermatită, dar și stări de amețeală în anumite cazuri.
Și totuși ce alternative avem? Cel mai bun material rămâne bumbacul. Acesta permite pielii să respire și de asemenea, oferă confort în orice sezon. Iar același lucru este valabil și în cazul hainelor făcute din lână sau cașmir.