News

Ce i-a cerut Piedone lui Ion Rădoi, pentru a întârzia demolarea chioșcurilor de la metrou. Detalii din stenogramele DNA

FANATIK vă spune ce i-a cerut Piedone lui Ion Rădoi, pentru a întârzia demolarea chioșcurilor de la metrou. Detalii din stenogramele DNA
19.07.2021 | 22:40
Ce ia cerut Piedone lui Ion Radoi pentru a intarzia demolarea chioscurilor de la metrou Detalii din stenogramele DNA
ADVERTISEMENT

Ion Rădoi, liderul sindical de la Metrou, a fost pus sub acuzare de DNA. G4Media a publicat stenogramele din acest dosar.

Potrivit acestora, între primarul de la Sectorul 5 și liderul sindicaliștilor a existat o complicitate. Primul ar fi întârziat intenționat demolarea chioșcurilor ilegale, iar, în schimb, a cerut unele favoruri.

ADVERTISEMENT

Ce i-a cerut Piedone lui Ion Rădoi, pentru a întârzia demolarea chioșcurilor de la metrou. Detalii din stenogramele DNA

Se pare să unele spații comerciale din Sectorul 5 nu au fost demolate, pentru că edilul ar fi ajuns la un acord cu Ion Rădoi. Piedone i-ar fi cerut acestuia să-i ofere și lui control asupra unor chioșcuri din stația de metrou Izvor.

„În contextul demarării procedurii Metrorex de eliberare a spaţiilor comerciale de la metrou care funcţionează în mod nelegal, la data de 27.05.2021, primarul sectorului 5 Popescu Cristian „ Piedone” i-a pretins lui Rădoi Ion, liderul sindicatului USLM, să-i dea „jumătate din spaţiile comerciale de la Izvor”, urmând ca în schimb să amâne sau să refuze emiterea dispoziţiilor de demolare a spaţiilor de la Metrou aflate pe raza sectorului 5 (staţiile de la Izvor, Eroilor, Eroii Revoluţiei). Rădoi Ion a fost de acord cu propunerea primarului Sector 5, „plusând”, spunându-i că „o jumătate de staţie întreagă îi dă,” se arată în ordonanța DNA.

ADVERTISEMENT

Piedone: „Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!”

Ion Rădoi: „Da!”

Piedone: „După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?”

Ion Rădoi: „O juma de staţie întreagă îţi dau!”

Piedone: „Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de …”

ADVERTISEMENT

Piedone: „Rădoi, gândeşte-te că frati-miu , s-a născut în metrou şi a ieşit la pensie în metrou!”

Ion Rădoi: „Da mă, ştiu! Lasă-l să-i dea Dumnezeu sănătate! De parcă nu ştim! Dar n-am avut noi, noi n-am avut niciodată şi vreau să spun că tu m-ai mai ajutat o dată, când vorbeam despre prima şi de alea, alea, nu are rost să vorbim prea mult…”

ADVERTISEMENT

Piedone: „Da!”

Piedone: „Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?”

Ion Rădoi: „Da!”

Piedone: „Cum tu le-o dai la ăştia care-i acţionezi în judecată şi le ceri daune şi toţi la toţi primarii…”

Ion Rădoi: „Exact! Paişpe le …”

Piedone: „Eu aşa îţi dau ţie, da? (neinteligibil) Cine?”

Ion Rădoi: „Negoiţă! Că i-am zis pe nume!”

Primarul de la Sectorul 3, implicat și el în discuție. Negoiță ar fi de partea liderului sindical

Piedone: „Păi stai puţin! Negoiţă nu-i cu tine?”

Ion Rădoi: „Ba da! Păi lucrează la fel ca tine!”

Piedone: „Păi asta tre să-i spui! Acuma, fără lipsă de modestie, în Bucureşti astăzi, dar în Bucureşti astăzi, orice măsură, orice unitate de măsură ai avea, sunt 2 primari, Negoiţă şi Piedone! Şi mai e Băluţă, dar Băluţă e un tip care se dă după ploaie!”

Ion Rădoi: „A cam semnalizat la stânga şi a luat-o la dreapta, ştii cum zicem noi în transporturi!”

Piedone: „Nu e bai, nu e bai!”

Ion Rădoi: „Nu e voie! Nu e voie să faci asta! Dar nu e mă, nu e  bărbat, n-a fost bărbat să faci asta, dar ce ai mă, de ce te fereşti mă, de ce faci lucrul ăsta? Că, bun, o să-l târâm prin nişte procese, nişte d-astea, una, alta, dar la ce-ţi foloseşte mă? La ce-ţi foloseşte? Tâmpenia asta!”

Piedone: „Ai grijă!”

Ion Rădoi: „Nu mă interesează mă că lasă că vorbesc după telefonul lui nevastă-mea şi bine că e şi al tău ascultat, nu contează! Băi, tu cu ăsta aveţi (limbaj trivial)! Sunteţi bărbaţi!”

Piedone: „Da,da da!”

Ion Rădoi: „Ştiţi ce trebuie să faceţi! De asta vă zic direct, nu mă interesează că înregistrează pe (limbaj trivial)!”

Piedone: „Ee, te mai doare-bască, ce mai!”

Ion Rădoi: „Da, să ai succes în continuare că ştiu că eşti şi tu ciupit şi muşcat de colo de fund!”

Piedone: „Da, da, da.”

Ion Rădoi: „Dar nu mă interesează asta pentru că o să-şi dea Dumnezeu sănătate că bine faci, bine găseşti!”

Piedone: „Oricând sunt lângă tine, ştii lucrul ăsta, nu?”

Ion Rădoi: „Numai bine, sigur!”

Piedone: „Şi dacă sunt obligat să-ţi fac rău, te anunţ cu o sută de ani înainte, da?”

Nereguli și la Sectorul 3

Din discuția interceptată, reiese că nici Negoiță nu a demolat chioșcurile, pentru a-l ajuta pe Rădoi. Potrivit sursei citate, primarul de la Sectorul 3 i-ar fi cerut liderului sindicaliștilor să facă o comisie și să vadă dacă unele spații comerciale pot fi păstrate, cu excepția celor care nu au avize ISU.

Negoiță i-a transmis lui Rădoi că nu poate interveni peste cele care nu au avize ISU, pentru că nu-și dorește să ajungă la închisoare.

După notificările primite de la Metrorex, ceilalți primari din Capitală au început demolarea chioșcurilor: Clotilde Armand la Sectorul 1, Radu Mihaiu la Sectorul 2 și Daniel Băluţă  la Sectorul 4.

ADVERTISEMENT
Tags: