Ce i-a făcut o femeie unui taximetrist din București care a refuzat cursa. „Astea-s pozele”

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în HotNews
20/05/2019, 12:33
Ce i-a făcut o femeie unui taximetrist din București care a refuzat cursa. „Astea-s pozele”
Continuă scandalurile între taximetriști și clienți. Sursa foto:Arq

De-a lungul timpului, clienții nemulțumiți au relatat numeroase pățanii de care au avut parte grație șoferilor de taxi. Există însă și cazuri în care oamenii reacționează față de umilințele la care îi supun unii taximetriști.

Reacția unei cliente, după ce taximetristul a refuzat cursa

Un astfel de exemplu s-a petrecut recent în Capitală, unde o clientă l-a pus la punct într-un mod inedit pe un taximetrist care refuza categoric să meargă la adresa indicată, deși becul era verde aprins. Scoasă din minți de atitudinea șoferului, dispus să circule doar pe anumite distanțe, agreate de el, femeia l-a umilit, în mod justificat.

Ulterior, Dorina, pe numele său, a povestit întreaga experiență, cu lux de amănunte, făcând publică totodată și fotografia automobilului condus de taximetristul respectiv. Întâmplarea a devenit rapid virală pe rețelele de socializare.

Clienta a fotografiat automobilul șoferului de taxi. Sursa foto:Facebook
Clienta a fotografiat automobilul șoferului de taxi. Sursa foto:Facebook

Cum a fost umilit taximetristul. Întreaga poveste

„Vineri, 17 mai 2019, ora 19,00. Eram pe Calea Călărașilor pe lângă megaimajul de la Delea Nouă. Soare, eu destul de veselă, așteptam un taxi. E o stație acolo. Preț de o țigară. Nu apare niciunul. Plec la troleu. Cât am așteptat la semafor apare un taxi, liber, fac semn, oprește, urc. Dau bună seara și îi spun adresa. Ce să vezi! Începe circul! Șoferul: Io mă retrag doamnă, nu merg în partea aia, ci în ailaltă. Eu mă fac că nu aud și îi mai spun adresa. Ăsta, deja nervos zice: vă rog să coborati, mă retrag. Eu (în gând, p… s-o crezi tu) cu voce tare îi spun: ați oprit, erați liber aveți obligația legală să faceți această cursă. Dacă voiați să vă retrageți, ceea ce e de înțeles, trebuia să 1) nu aveți becul verde activat și 2) să nu opriți la semnul meu. Șoferul: nu merg doamnă unde ați spus! Mă retrag. Nu știți dvs legea mai bine ca mine! Eu: aveți ghinion! Chiar o știu! Așadar, aveți următoarele variante: fie ne oprim la prima secție de poliție, fie mergeți la adresa indicată. De coborât nu cobor!

A mai făcut mici crize de nervi. S-a isterizat că i s-a stricat motoru’, nu mai pornește. I-am spus să se potolească și să cheme prin statie alta masina. Apoi mi-a zis ca lucrează de 12 ore si poate face un accident. I-am zis ca e ok, murim amandoi, tot fo 12 ore am lucrat si eu (sunt nebună, știu). Într-un final i-am spus să se potolească și să pună mâna să-și facă meseria. Culmea e că s-a liniștit. Chiar cred (acum) că e un șofer ok. Da’ uite cum ne smintesc vremurile astea” , a scris Dorina din București, pe contul personal de Facebook.

Ajungem la adresa indicată de mine. Oprește. Se uită la mine așteptând banii. Eu: bonul fiscal, vă rog! Deja îmi era teamă că face o altă criză de nervi. Mi-l înmânează într-un final. 22, 88 lei. Fix atât am plătit. Cu 88 de bani în coadă. Mi-a urat o seară bună! Eu la fel! De data asta nu îl reclam. Doar pun poze! Ce vreau să vă spun, hai să cheltuim umpic din timpul nostru și să-i determinam să respecte legea taximetriei. În definitiv, ei și-au dorit asta, nu?” , a mai povestit clienta.

 

Închide ×