Life

Ce i-a spus Draga Olteanu Matei lui Mihai Gâdea în ultima apariţie TV. Cuvintele sunt sfâșietoare

18.11.2020 | 12:55
Ce ia spus Draga Olteanu Matei lui Mihai Gadea in ultima aparitie TV Cuvintele sunt sfasietoare
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a murit cu multă amărăciune în suflet, nemulțumită de felul în care s-a transformat lumea. În urmă cu doi ani, marea actriță a teatrului românesc și-a serbat ziua în direct la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, unde a făcut câteva confesiuni triste.

Îndrăgita actriță a spus atunci că a trecut prin multe greutăți, iar în cei 85 de ani (cât împlinise în ziua când a participat în emisiune) a trăit foarte multe, dar parcă niciodată nu a văzut atâta răutate ca în vremurile noastre.

ADVERTISEMENT

„De la război încoace n-am mai pomenit așa ceva. E din ce în ce mai multă ură, zâzanie între noi, e lipsă de respect de sine. Mi-aș dori să nu mai fie cele rele”, a spus Draga Olteanu când a fost întrebată ce dorințe mai are la 85 de ani.

Draga Olteanu Matei și-a dorit sănătate și un cuget curat

„De la Dumnezeu îmi doresc minte, să fiu sănătoasă, cuget curat și inimă bună. Mai mult ce pot să-mi doresc?”, a mai spus actrița.

ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de comedie ale teatrului și filmului românesc. Actrița a împlinit anul ăsta 87 de ani, pe 24 octombrie mai exact, și a murit la câteva zile de la aniversare, internată fiind în spital în stare foarte gravă.

O carieră impresionantă

A jucat în peste 90 de filme românești și 50 de piese de teatru, dar a avut roluri și în producții de televiziune, apărând în aproape 100 de seriale, sketch-uri și filme pe micile ecrane.

ADVERTISEMENT

Dintre producțiile de televiziune în care a jucat, printre cele mai răsunătoare sunt „Baltagul”, „Gaițele” (1993), Hagi Tudose (1985) și „Minunile Sfântului Sisoe”.

Cele mai cunoscute filme ale Dragăi sunt „Toamna bobocilor” (1975), „Nea Mărin miliardar” (1979), „Dănilă Prepeleac” (1996) și „Coana Chirița” (1986).

ADVERTISEMENT

Actrița născută la București și-a petrecut ultima parte din viață la Piatra Neamț, iar ultima suflare și-a dat-o într-un spital din Iași, Dumnezeu având alte planuri cu doamna de aur a teatrului românesc, iar de astăzi îi va veseli pe îngeri, acolo sus.

ADVERTISEMENT
Tags: