Sporturi

Ce i-a spus Xavi lui Eric, fostul jucător al Mediaşului, adversari în campionatului Qatarului

11.08.2018 | 19:35
Ce ia spus Xavi lui Eric fostul jucator al Mediasului adversari in campionatului Qatarului
ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira, fostul jucător al Mediaşului,a fost adversar în campionatul Qatarului cu Xavi, fostul star al Barcelonei. Brazilianul a jucat pentru o echipă al cărei obiectiv este doar supravieţuirea în primul eşalon, Al Markhiya, în timp ce Xavi se află la al treilea sezon cu Al Sadd, o echipă cu ambiţii mari, care an de an participă la Liga Campionilor Asiei şi care a ieşit în mai multe rânduri campioană. Din păcate pentru Eric, echipa sa nu a putut evita căderea la finalul ultimei ediţii în a doua divizie.

Cei doi s-au cunoscut înaintea partidei directe şi Eric a dezvăluit că a avut parte de o imensă surpriză. Nu el s-a dus înspre Xavi, omul cu atâtea trofee în CV cu Barcelona, ci catalanul a venit spre el. Brazilianul nu a apucat să scoată o vorbă, fiind pur şi simplu blocat când Xavi l-a întrebat dacă el este Eric. Când în sfârşit s-a dezmeticit prima întrebare care i-a venit pe buze a fost de unde îl ştie Xavi pe el, care nu a jucat niciodată la un club de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Ce i-a spus Xavi lui Eric, fostul jucător al Mediaşului. A fost lăudat pentru golurile marcate

Misterul l-a desluşit Xavi, care i-a spus că a văzut câteva dintre golurile marcate de brazilian, fiind impresionat de execuţiile celui care a avut mulţi ani petrecuţi în fotbalul românesc, s-a şi căsătorit cu o româncă, dar cu toate acestea nu a primit niciodată şansa de a fi convocat la echipa naţională a României.

Xavi Hernandez, fostul căpitan al echipei FC Barcelona, în vârstă de 38 ani, a acceptat să rămână încă două sezoane la echipa de fotbal Al Sadd din Qatar, informează cotidianul L’Equipe, deși în toamna lui 2017 anunţa că se va retrage. În acest moment, Xavi are un salariu de 10 milioane de euro pe an, ca fotbalist și consultant al academiei Aspire, care formează jucători pentru Cupa Mondială din 2022.

ADVERTISEMENT

“S-a ajuns la un acord de principiu cu Xavi, pentru a continua alături de Al Sadd în următoarele două sezoane, însă nu am stabilit care va fi rolul său. Ar putea continua ca jucător sau ar putea avea un rol diferit, care va fi anunţat ulterior”, a explicat Turki Al-Ali, directorul general al lubului saudit.

Cât a câştigat Xavi la Al Sadd

Xavi nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a devenit antrenor, astfel că există şi posibilitatea de a-şi face debutul pe banca tehnică, adaugă L’Equipe. Format la academia clubului FC Barcelona, Xavi a debutat în prima echipă a grupării catalan în 1998, disputând în total 767 de meciuri pentru gruparea de pe Camp Nou, cu care a cucerit, între altele, opt titluri de campion al Spaniei şi două trofee ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a cucerit două titluri de campion european (2008, 2012) şi un titlu de campion mondial (2010) cu selecţionata Spaniei, pentru care a disputat 133 de meciuri. Din punct de vedere financiar Al Sadd a însemnat un adevărat tun pentru fostul barcelonez, pentru că a încasat anual câte 10 milioane de euro. Judecând că va rămâne până în 2020 el va strânge, în total, de la Al Sadd, frumoasa sumă de 50 de milioane de euro pentru cinci sezoane.

 

Tags: