Premier League

Ce îl aşteaptă pe Heung-Min Son în armata sud-coreeană: marşuri de 30 km, gaze lacrimogene şi trecere prin foc

07.04.2020 | 15:56
Ce il asteapta pe HeungMin Son in armata sudcoreeana marsuri de 30 km gaze lacrimogene si trecere prin foc
ADVERTISEMENT

Premier League s-a închis între pereţii locuinţelor fiecărui jucător, oficial sau antrenor, în aşteptarea vremurilor mai bune, când pandemia de COVID 19 va fi stopată definitiv şi viaţa îşi va putea relua cursul obişnuit.

Jucătorul a plecat de la începutul lunii martie acasă

Până când se va putea reveni în siguranţă pe gazon şi în tribune majoritatea jucătorilor ascultă de indicaţiile autorităţilor şi îşi petrec timpul în case, având însă şi programe de antrenament bine stabilite de preparatorii fizici ai cluburilor lor. Mai sunt şi excepţii, dar cine greşeşte plăteşte amenzi usturătoare, de sute de mii de lire sterline, pe care le dau cluburile.

ADVERTISEMENT

O situaţie specială cu adevărat are unul dintre cei mai buni jucător de la Tottenham Hotspurs, atacantul sud-coreean Heung-Min Son, care se află în ţara sa.

A fost operat de fractura de braţ în Coreea de Sud

Vedeta lui Spurs şi-a rupt mâna în meciul cu Aston Villaşi a plecat acasă la începutul lunii martie, pentru a se opera, deşi la acea vreme Coreea de Sud fusese una dintre primele ţări lovite de COVID 19.

ADVERTISEMENT

Cu acceptul clubului Heung-Min Son a rămas în Coreea de Sud, urmând prin televideo toate indicaţiile pentru recuperare din partea staffului lui Jose Mourinho.

A făcut parte din echipa care a luat aur la Jocurile Asiei

Însă acum, când, în sfârşit, şi-a revenit după fractura de la mână, se pregăteşte de unul dintre cele mai grele examene din viaţa sa, o lună de efectuare a stagiului militar în Insula jeju, la puşcaşii marini.

ADVERTISEMENT

Iniţial, Son, pentru că a făcut parte din echipa naţională care a câştigat aurul la Jocurile Asiei, ar fi trebuit scutit de serviciul militar, dar autorităţile s-au răzgândit şi l-au chemat de urgenţă.

Perioadă extrem de grea pentru atacantul lui Spurs

Va fi un examen teribil, pentru că este cel mai greu stagiu militar, pe Son aşteptându-l marşuri zilnice de câte 30 de kilometri cu bagaj în spate cântărind 40 de kilograme, respiraţie în timp ce se aruncă gaze lacrimogene, treceri prin foc şi scene de luptă cu rostogoliri în mocirlă.

ADVERTISEMENT

Cei de la Tottenham au anunţat şi ei că jucătorul este o lună în stagiu militar în ţara sa şi anunţă că sunt permanent în legătură cu el, pentru a afla dacă are probleme serioase sau nu.

ADVERTISEMENT
Tags: