Life

Ce îmbunătățiri să-i aduci casei tale că să plătești facturi mai mici. Metodele care te ajută să faci economie

Care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a avea o casă eficientă. Pot părea costisitoare la început, dar te vor ajuta să plătești mai puțin la energie.
30.09.2022 | 14:46
Ce imbunatatiri sai aduci casei tale ca sa platesti facturi mai mici Metodele care te ajuta sa faci economie
Cum să-ți îmbunătățești casa că să plătești mai puțin la facturi. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În contextul în care cu toții caută metode de a face economie și de a plăti facturi mai mici, o casă eficientă din punct de vedere energetic poate fi de mare ajutor. Investițiile pot părea mari la început, dar se vor simți pe termen lung.

Cum să-ți faci o casă eficientă din punct de vedere energetic. Cele mai utile metode pentru facturi mai mici

În ultima vreme, facturile tot mai mari la curent le-au dat bătăi de cap românilor. Mai ales în contextul în care autoritățile îndeamnă la economie, o casă eficientă energetic este de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să-ți îmbunătățești locuința din acest punct de vedere, dar nu știi cum să o faci, am selectat o serie de metode.

E drept, unele dintre ele pot fi considerate costisitoare la început, dar pe măsură ce trece timpul acest lucru se va simți, mai ales când sumele care vor trebui achitate vor fi din ce în ce mai mici.

ADVERTISEMENT

Pentru început, panourile solare sunt esențiale. Acestea au o durată de funcționare de 25-30 de ani, iar Statul chiar are anumite proiecte prin care îi ajută pe doritori să le instaleze, suportând o parte din costurile aferente.

Panourile solare sunt benefice pentru mediu și o investiție ce se amortizează în timp și, de altfel, te vor ajuta să micșorezi factura la curent electric.

ADVERTISEMENT

Pentru răcirea sau încălzirea casei, o metodă eficientă este pompa de de căldură. Aceasta este un dispozitiv care folosește transferul termic utilizând agent frigorific trecut prin mai multe procedee de stare, condensare și vaporizare. Prin intermediul unui compresor, este transmis mai departe prin țevile ce fac legătura între vaporizator și condensor.

Plita cu inducție te salvează de facturile mari la gaze

O plită cu inducție este mai eficientă decât vechile și clasicele aragazele și te ajută să economisești atât gaze, cât și curent electric.

ADVERTISEMENT

Totodată, de menționat este că toate metodele de mai sus nu vor da prea multe rezultate dacă locuința ta nu este izolată termic, interior și exterior. Verifică cu atenție ușile și geamurile, iar dacă acestea sunt vechi, pot lăsa căldura să iasă. Le poți înlocui cu cele de termopan, care sunt ceva mai eficiente.

ADVERTISEMENT