News

Ce împrumut a făcut la bancă patronul azilelor groazei. Ștefan Godei cheltuia banii ca un nabab

Ștefan Godei, patronul Asociației "Sfântul Gabriel cel Viteaz", arestat preventiv pentru 30 de zile, a contractat un credit în primăvara acestui an.
13.07.2023 | 09:33
Ce imprumut a facut la banca patronul azilelor groazei Stefan Godei cheltuia banii ca un nabab
Ștefan Godei a administrat două cămine pentru persoane vulnerabile, unul în Voluntari, celălalt în Afumați Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Ștefan Godei, google maps
ADVERTISEMENT

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după perchezițiile efectuate săptămâna trecută la trei centre pentru persoane vulnerabile din județul Ilfov, unde autoritățile au descoperit că pacienții erau ținuți în condiții cumplite, abuzați și tratați inuman. Alte trei persoane au fost arestate preventiv, iar 11 au fost plasate în arest la domiciliu, printr-o decizie a Tribunalului București.

Ștefan Godei a contractat un credit de aproximativ 20.000 euro

Ștefan Godei este președintele Asociației “Sfântul Gabriel cel Viteaz”, înființată în 2020, prin intermediul căreia își desfășurau activitatea două din azilele groazei, “Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari și “Armonia” din Afumați, celălalt cămin fiind “Casa Cora”, administrat de soții Ovidiu și Cristina Maria Dumitra.

ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au susținut în referatul cu propunerea de arestare că cele două grupări de criminalitate organizate au colaborat între ele, iar mecanismul operaționalizat de acestea, prin care au obținut sume de bani prin exploatarea persoanelor aflate în situații vulnerabile cazate în centrele de îngrijire, este unul similar.

Asociația “Sfântul Gabriel cel Viteaz” a încasat aproximativ 3,7 milioane lei de la direcțiile generale de asistență socială de la înființare și până în prezent. Procurorii DIICOT au întocmit un referat din care reiese că Godei a dispus de sume însemnate de bani pe care le cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari. Dintr-o discuție purtată de Godei, acesta ar fi mărturisit că a cheltuit 25.000 de lei într-o noapte ca să se distreze.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă îi treceau mulți bani prin mână, Ștefan Godei a apelat la un împrumut, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul Registrului Național de Publicitate Mobiliară. Pe 9 martie 2023, el a semnat un contract de credit cu Raiffeisen Bank, în valoare de aproape 100.000 lei, adică aproximativ 20.000 euro.

Ștefan Godei a garantat cu un cont bancar și cu banii pe care îi încasa din contracte

Contract de credit încheiat între creditor și împrumutat prin care creditorul acordă împrumutatului un credit în valoare de: 98.617 lei (nouăzecișioptmiișasesuteșaptesprezecelei). Ipoteca se constituie până la concurența datoriilor totale ale împrumutatului față de bancă decurgând din contractul de credit (respectiv capital, dobânzi, comisioane, majorări, penalități, orice alte sume datorate băncii și orice alte cheltuieli care cad în sarcina împrumutatului), ipoteca este o garanție continuă, care va rămâne în vigoare până la îndeplinirea integrală a tuturor obligațiilor asumate de împrumutat față de bancă prin contractul de credit.”, scrie în contract.

ADVERTISEMENT

Ștefan Godei a garantat împrumutul cu un cont bancar și cu banii pe care îi încasa din diverse contracte. „Ipoteca mobiliară constituită în favoarea creditorului având ca obiect soldul creditor al conturilor (și asupra căruia creditorul deține controlul), unde conturile înseamnă toate conturile curente, precum și orice alte conturi deschise de împrumutat la creditor și care vor înlocui/completa/substitui conturile identificate. Referirea la conturi include și disponibilitățile prezente și viitoare din aceste conturi”, se menționează despre conturi.

Despre celelalte bunuri cu care Ștefan Godei a garantat, numite universalități, s-a notat: “Ipoteca mobiliară în favoarea creditorului asupra creanțelor, respectiv a veniturilor prezente și viitoare realizate de împrumutat, rezultând din contracte de muncă, de prestări servicii, de colaborare, de agent, de închiriere și asimilate sau din raporturile de pensie, până la concurența datoriilor totale pe care acesta le are față de bancă, conform contractului de credit și cu respectarea limitelor prevăzute de lege.”

ADVERTISEMENT

Lui Ștefan Godei i s-au cerut garanții suplimentare

Odată cu contractul de credit, Ștefan Godei a semnat cu banca un contract de credit și garanție. „Ipoteca mobiliară constituită asupra bunurilor mai jos identificate, deplină și neafectată de condiții, constituită în vederea garantării plății integrale, exacte și la timp a tuturor obligațiilor financiare ale constituitorului debitor, născute în baza și în legatură cu contractul de credit și garanție din data de 09.03.2023, cu toate completările și modificările ulterioare (contract de credit), astfel cum aceste obligații financiare sunt definite și cuantificate în mod rezonabil în contractul de credit”, se arată în documentul consultat de FANATIK.

Acest contract a fost garantat de Ștefan Godei cu două conturi deschise la banca de la care s-a împrumutat, dar și cu alte două bunuri. Primul bun este reprezentat de toate bunurile mobile ale constitutorului debitor cu o valoare de peste 500 lei existente în patrimoniul acestuia în perioada cuprinsă între data încheierii contractului de credit și data achitării integrale a tuturor obligațiilor financiare rezultate din contractul de credit.

Al doilea bun cu care Ștefan Godei a garantat este reprezentat de toate creanțele reprezentând venituri și drepturile de încasare prezente și viitoare, în lei și valută, care provin din activitatea profesională a constitutorului debitor, care constituie sursa evaluării, acordării și menținerii creditului acordat de către creditor sau decurgând din orice altă activitate profesională a constitutorului debitor.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”