News

Ce împrumut secret a făcut fiul lui Victor Pițurcă înainte să fie audiat la DNA. Cu ce bunuri a garantat firma care a adus măștile din China

PAV Green Energy SRL, firma administrată de Alexandru, fiul lui Victor Pițurcă, a contractat un credit la începutul anului 2023.
03.02.2023 | 11:06
Ce imprumut secret a facut fiul lui Victor Piturca inainte sa fie audiat la DNA Cu ce bunuri a garantat firma care a adus mastile din China
Victor Pițurcă și fiul său, Alexandru, au fost audiați de DNA în dosarul măștilor neconforme aduse din China Colaj FANATIK Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Numele lui Alexandru Pițurcă și al firmei sale, PAV Green Energy SRL, au apărut în dosarul măștilor neconforme aduse din China și livrate MApN. La începutul acestei săptămâni, Alexandru și tatăl său, Victor Pițurcă, precum și Gabriel Țuțu, directorul Romarm, au fost reținuți de DNA, apoi plasați în control judiciar pentru 30 de zile. Procurorii DNA susțin că  PAV Green Energy, patronată și administrată de Alexandru Pițurcă, a încheiat contractul de vânzare – cumpărare cu furnizorul chinez.

Firma lui Alexandru Pițurcă a contractat un credit de 150.000 euro la o bancă bulgară

Actul a fost parafat pe 16 aprilie 2020 și prevedea livrarea a 1.000.000 de măști medicinale cu trei pliuri, 300.000 măști FFP2, 100.000 măști FFP3, 50.000 de ochelari și 10.000 de scuturi de protecție facială în valoare de 1,31 milioane de euro. Tot PAV Green Energy SRL s-a ocupat de plata produselor, dar și a transportului cu avionul, banii (1.605.407 euro și 163.406 lei) fiind împrumutați firmei de Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Cu doar două săptămâni înainte ca Alexandru Pițurcă să fie audiat de procurorii DNA, pe 16 ianuarie 2023, PAV Green Energy SRL a contractat un credit, conform datelor de la Registrul Național de Publicitate Mobiliară,  consultat de FANATIK. Valoarea acestuia este de 150.000 de euro, iar debitor este TBI Bank EAD Sofia – Sucursala București.

„Ipotecă mobiliară constituită în favoarea TBI Bank EAD Sofia – sucursala București (bancă), în calitate de creditor, pentru garantarea plății și îndeplinirii în întregime a obligațiilor în baza contractului de credit nr. 6925 din data de 16.01.2023, încheiat între PAV Green Energy SRL (debitor), în calitate de împrumutat și garant ipotecar, și bancă, cu modificările ulterioare (“contractul de credit”), până la concurența sumei principale împrumutate de 150.000,00 euro, la care se adaugă dobânzile, dobânzile majorate, costurile și spezele bancare aferente, precum și a oricăror altor sume datorate sau potențial datorate băncii în baza contractului de credit și/sau a contractului de ipoteca mobiliară”, se arată în contractul de credit.

ADVERTISEMENT

SC PAV Green Energy SRL a garantat creditul cu două conturi bancare, unul în lei, altul în euro, deschise la TBI Bank, dar și cu două bunuri, primul din categoria creanțe, cel de-al doilea din categoria universalități. Creanța, conform documentelor, este un “contract de închiriere nr. 01 din data de 20.09.2022 și toate actele adiționale ulterioare încheiate la acest contract, încheiat între SC PAV Green Energy SRL și…, având ca obiect imobilul constând în spațiu comercial situat în imobilul din municipiul București”.

Alexandru Pițurcă a jucat în Bulgaria timp de un sezon

De asemenea, din creanță face parte și o “cotă parte indiviză de 3,54% din părțile și dependințele comune ale imobilului-bloc, precum și dreptul de proprietate asupra terenului aferent apartamentului în suprafața de 36,36 mp din terenul în suprafață totală de 1.026 mp, împreună cu cota parte indiviză de 3,16% (reprezentând suprafața de 25,15 mp) ce revine spațiului comercial din terenul în suprafață totală de 795 mp”.

ADVERTISEMENT

Bunul din categoria universalități cu care SC PAV Green Energy SRL a garantat creditul conform documentelor consultate de FANATIK, îl reprezintă orice contract de închiriere care se va încheia pe viitor, având ca obiect imobilul-spațiu comercial din categoria creanțe, precum și dreptul de proprietate asupra terenului aferent apartamentului. Așadar, firma lui Alexandru Pițurcă a garantat creditul de 150.000 de euro cu două conturi bancare, cu un contract de închiriere al spațiului comercial, cu dreptul de proprietate asupra terenului ce revine spațiului comercial și cu contractele de închiriere viitoare.

TBI Bank EAD Sofia este o bancă specializată offline și online pentru persoane fizice și IMM-uri în Bulgaria și Romania. În 2002, compania olandeză TBIF Financial Services (TBIF), compania-mama a TBI Bank, a înființat TBI leasing la București. în 2011, TBIF a achiziționat filiala bulgară a Nova Ljubljanska Banka (din Slovenia), a creat TBI Bank și a intrat în sectorul bancar. În 2012, a început operațiunile bancare în Romania prin deschiderea unei sucursale TBI Bank la București. Ulterior, s-au mai deschis și alte sucursale în Capitală și în provincie. Este de menționat că Alexandru Pițurcă a fost fotbalistul echipei bulgare TSKA Sofia în sezonul 2006-2007.

ADVERTISEMENT

În 2013, Alexandru Pițurcă a făcut un credit pentru a investi într-un parc fotovoltaic

Alexandru Pițurcă a înființat SC PAV Green Energy SRL în 2011, dar în primii trei ani firma a avut cifră de afaceri 0. În septembrie 2013, în presa economică s-a relatat că Alexandru Pițurcă va investi, prin firma sa, între 1,3 și 1,5 milioane de euro într-un parc de producție a energiei din surse fotovoltaice în județul Olt, panourile fiind instalate pe un teren cu o suprafață de 20.000 metri pătrați.

“Proiectul va avea până într-un MW putere instalată. Investiția este parțial finanțată cu un împrumut de la Garanti Bank, iar restul din fonduri proprii. Inițial, doream să mă implic mai mult pe fotovoltaic, dar nu avem o legislație sigură. Voi aștepta până la anul”, a declarat Alexandru Pițurcă pentru Mediafax. De asemenea, s-a menționat că energia produsă va fi vândută prin intermediul traderului de energie Renovatio Trading, din grupul cipriot Renovatio. Ulterior, nu au mai apărut informații despre parcul fotovoltaic în care a investit SC PAV Green Energy SRL.

La finalul lui 2013, datoriile firmei erau de aproximativ 5,6 milioane de lei, majoritatea fiind reprezentată de creditul contractat pentru finanțarea parcului. În anii următori, firma lui Alexandru Pițurcă a avut cifre de afaceri modeste, între 83.000 și 560.000 lei, înregistrând profit negativ de cele mai multe ori. În 2020, primul an al pandemiei, PAV Green Energy SRL a bifat o cifră de afaceri de aproxinativ 7,5 milioane lei și un profit net de aproximativ 1,7 milioane lei. În 2021, cifra de afaceri a crescut spectaculos la 17,8 milioane lei, în timp ce profitul net a fost de 6,2 milioane lei.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Cel mai râvnit burlac din România, sub papucul unei femei. Cum l-a dresat
Cel mai râvnit burlac din România, sub papucul unei femei. Cum l-a dresat
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”