Ce ingrediente conțin croissantele cu ciocolată din supermarket. Dragoș Pătraru a analizat mai multe astfel de gustări dulci, iar concluzia la care a ajuns este șocantă.
Fără doar și poate, croissantele se numără printre cele mai consumate gustări. Românii le cumpără din supermarket, fără să citească eticheta și să vadă ce ingrediente conțin, de fapt, acestea.
Recent, Dragoș Pătraru a analizat unele dintre cele mai consumate croissante. Jurnalistul a fost de-a dreptul uimit când a văzut din ce sunt acestea făcute.
Realizatorul emisiunii ”Starea Sănătății” a analizat ingrediente fiecărui croissant și a tras un semnal de alarmă. Aceste gustări dulci pe care mulți români le preferă sunt dăunătoare organismului.
Un simplu croissant conține peste 22 de ingrediente, printre care făină de grâu, uleiuri vegetale, ulei de palmier, ulei de floarea soarelui, zahăr și sirop de glucoză. Lista ingredientelor continuă cu drojdie, sare iodată, stabilizator, emulsifiant, agent gelatinizant, alcool etilic și conservanți.
Dragoș Pătraru a tras un semnal de alarmă pentru ca majoritatea consumatorilor de croissante să conștientizeze pericolul la care se expun. Jurnalistul speră ca, datorită acestei analize, părinții să nu le mai ofere croissante copiilor, dată fiind lista de ingrediente dăunătoare pe care le conțin.
”Cea mai mare nenorocire posibilă din lume. E de dat copiilor, dacă vreți să îi învățați să latre! Oamenii cumpără mizeria asta, le-o dau copiilor.”, a reacționat jurnalistul.
De multe ori, croissantele sunt privite ca o soluție rapidă de a satisface pofta de dulce. Dragoș Pătraru încurajează renunțarea la acest obicei, mai ales dacă este vorba despre pofta de dulce a copiilor.
”Toate aceste produse sunt, în opinia mea, niște mizerii care nu ar trebui să se afle pe rafturile magazinelor, mizerii care nu ar trebui promovate drept hrană. Așa că, dragi părinți și bunici, o prăjitură făcută în weekend e cea mai bună soluție pentru sănătatea copilului.”, a spus Dragoș Pătraru la ”Starea Sănătății”.