Ce conține conserva de ton. În ciuda faptului că mulți români o cumpără din supermarketuri, puțini sunt cei care citesc lista de ingrediente. Iată ce spune Mihaela Bilic despre acest produs popular!
Conserva de ton se numără printre alimentele preferate ale românilor. Este delicioasă și este o variantă practică ori de câte ori simți nevoia să consumi pește.
Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile consumului de pește și a motivat introducerea conservelor de ton în alimentația zilnică. Așa cum era de așteptat, marele lor avantaj este dat de consumul ridicat de Omega-3.
Mihaela Bilic a precizat că orice conservă de pește este benefică pentru organism. Fie că vorbim despre conserva de ton, sardine sau macrou, aceasta este un produs sățios și o sursă importantă de Omega-3.
Potrivit nutriționistului, cea mai bună variantă este conserva de ton în sos tomat. Spre deosebire de varianta în ulei, varianta în sos tomat este dietetică, ceea ce înseamnă că ajută la pierderea kilogramelor în plus.
”Nu desconsiderați conservele de pește! Sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!”, a spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic a subliniat, din nou, faptul că peștele este o sursă importantă de acizi grași și minerale. Tocmai de aceea, potrivit nutriționistului, o conservă de ton poate asigura necesarul zilnic de calciu pentru un adult.
Pentru a beneficia de întregul aport de calciu, este important de știut că o conservă se consumă cu tot cu oase. Regula se aplică în special conservei de sardine care conține calciu ușor de absorbit în organism.
Potrivit Mihaelei Bilic, conserva de ton este varianta ideală pentru o masă sățioasă la birou, dar și acasă. Nutriționistul recomandă consumul ei ca atare sau alături de paste sau orez.
”O luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc. Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante. (…) Sunt o soluție de rezervă sănătoasă și hrănitoare pentru zilele când nu aveți chef de gătit.”, a mai spus nutriționistul.