Life

Ce înseamnă, de fapt, Lidl, Kaufland sau Carrefour. Cum au fost botezate hipermarketurile din România

Mulți români își fac cumpărăturile de la Lidl, Kaufland sau Carrefour. Ce înseamnă însă denumirea acestor hipermarketuri?
23.03.2023 | 11:05
Ce inseamna de fapt Lidl Kaufland sau Carrefour Cum au fost botezate hipermarketurile din Romania
Ce înseamnă, de fapt, Lidl, Kaufland sau Carrefour. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Lidl, Kaufland, Carrefour și nu numai sunt la mare căutare în România. Nu puțini sunt cei care aleg să își facă cumpărăturile de aici. Prețurile sunt cu mult mai mici decât la magazinele locale. De asemenea și gama de produse oferită este una cu mult mai largă.

Ce înseamnă, de fapt, Lidl, Kaufland sau Carrefour

Evidenți toți cei trei retaileri sunt prezenți în mai multe țări din Europa. Singurele excepții le fac magazinele Mega Image sau Profi, acestea fiind găsite doar în România. Și aici găsim prețuri destul de accesibile, dar și nenumărate produse.

ADVERTISEMENT

Conform datelor centralizate, la nivel național există în jur de 4.300 de hypermarketuri, supermarketuri sau magazine mai moderne. Dacă ar fi să ne uităm atent, doar în București există aproape 800 de magazine, astfel că orice bucureștean are de unde alege.

De asemena și în Timișoara regăsim nenumărate hypermarketuri, dar și în Cluj ori în Ilfov. Județele cu cele mai puține magazine în schimb sunt Tulcea și Mehedinți. Aici găsim doar 27 de magazine respectiv 29. Chiar și așa, populația poate să își aleagă preferatul.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care mulți vor să îl afle însă este legat de marii retaileri din România. Dacă ar fi să facem o listă completă, în țara noastră regăsim următoarele supermarketuri: Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi, Mega Image, Auchan, Metro, Selgros, Penny Market, Cora.

Care este cel mai mare dintre ele? Kaufland. Acest retailer are mai bine de 160 de puncte deschise. De cealaltă parte, Cora are doar puțin peste 10 magazine în toată țara. Chiar și așa, românii deja și-au ales magazinele preferate unde găsesc tot ceea ce au nevoie.

ADVERTISEMENT

De unde provin numele celor mai cunoscute lanțuri de magazine

Pentru unii însă, numele magazinelor pot fi dificil de pronunțat. Asta pentru că o mare parte dintre ele provin din străinătate. Iar numele lor nu au fost alese întâmplător. Să le luăm pe rând pentru a elucida acest mister și să le aflăm semnificația.

Ce înseamnă, de fapt, Lidl? Numele Lidl este în realitate un diminutiv pentru prenumele german Ludwig. Și totuși cum a apărut acest nume? Proprietarul lanțului de magazine a achiziționat drepturile numelui pentru 1.000 de mărci germane. Asta se întâmplat de mult, mai exact în anul 1977.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă Carrefour? Aici avem mai mult un nume logic. În limba franceză, ”Carrefour” înseamnă ”intersecție”. Astfel, numele acestui lanț de magazine vine în condițiile în care primele magazine deschise din Franța se aflau chiar la intersecții.

Kaufland în schimb are și el o semnificație aparte. Numele celui mai mare lanț de magazine germane din România înseamnă, în traducere, ”cumpără-teren”. Denumirea Auchan tot din franceză vine, la fel ca și în cazul Carrefour. Termenul reprezintă un omofon pentru Hauts-Champs. Acesta era un cartier din orașul Roubaix, unde s-a deschis primul magazin.

ADVERTISEMENT