News

Ce înseamnă, de fapt, reintrarea Bucureștiului în scenariul roșu! Ce se închide, ce devine interzis

05.03.2021 | 14:01
Ce inseamna de fapt reintrarea Bucurestiului in scenariul rosu Ce se inchide ce devine interzis
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce înseamnă, de fapt, reintrarea Bucureștiului în scenariul roșu! Concret, în primul rând, oamenii care locuiesc în Capitală vor fi obligați ca și până acum să poarte masca de protecție în spațiile publice închise sau deschise, indiferent de gradul de aglomerare.

De asemenea, sălile de jocuri, restaurantele la interior, cafenelele, cinematografele, dar și sălile de teatru se închid, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență. Vă reamintim că acestea aveau voie până acum să funcționeze cu 30 la sută din capacitate.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat alte 4.342 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 101 decese. În prezent, la ATI sunt 1.067 de pacienţi cu COVID-19.

Ce înseamnă, de fapt, reintrarea Capitalei în scenariul roșu!

”Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 752.234 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.342 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, au anunțat autorităţile.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, Vlad Voiculescu și Sorin Câmpeanu, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Bucureștiul ieșise din scenariul roșu la finalul lunii ianuarie. Interesant este că magazinele vor avea program în continuare până la 9 seara, petrecerile rămân interzise și carantina pe timp de noapte se menține.

Bucureștiul nu este singurul oraș care a intrat în zona „roşie”. În această situație se mai află și judeţul Timiş care a urcat la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, probleme sunt și la Brașov unde incidența este de 3,25, dar și Cluj Napoca, oraș cu o incidență de 3,60 și Ilfov, 3,31. Sunt și vești bune – Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, cu o rată de 2,98.

ADVERTISEMENT