Fotbal intern

Ce înseamnă pentru fotbaliști noua ordonanță a Guvernului: „Statul suportă 5.000 de lei” + „Cluburile să nu mai stea cu mâna întinsă”

21.03.2020 | 16:59
Ce inseamna pentru fotbalisti noua ordonanta a Guvernului Statul suporta 5000 de lei  Cluburile sa nu mai stea cu mana intinsa
ADVERTISEMENT

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a explicat că, în urma noii ordonanțe date de Guvern, statul va suporta 75% din salariul mediu brut, o sumă ce se ridică la aproximativ 5.000 de lei, restul urmând să fie acoperit de cluburile sportive.

Ce înseamnă noua OUG pentru sport

Guvernul României a adopat, în contextul pandemiei de coronavirus, o ordonanță de urgență prin care statul ar putea acoperi 75% din salariul mediu brut al sportivilor care intră în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a declarat că statul ar putea contribui cu aproximativ 5.000 de lei din salariu, restul urmând a fi acoperit de clubul la care este legitimat sportivul.

Un angajat pe contract de activitate sportivă primeşte din partea statului cel mult 75% din salariu mediu brut, care e de 5.000 şi ceva de lei.

ADVERTISEMENT

Atât suportă statul, restul e problema societății respective. Clubul poate să propună sau poate să negocieze individual”, a declarat Dumitru Costin, conform Gsp.

Alte forme de susținere pentru cluburi

Președintele Blocului Național Sindical acuză reprezentații cluburilor care s-au plâns de pierderile financiare din perioada de suspendare, cauzată de pandemia de coronavirus, și anunță că pot fi folosite alte metode pentru a reduce costurile.

ADVERTISEMENT

În afară de a sta să ceară ajutor, de a sta cu mâna întinsă, știu să facă ceva? Am văzut poziția unora dintre ei, care anunță falimentul, anunță apocalipsa. 

Există şi alte măsuri de ajutor în ordonanţă, de exemplu amânarea de la plată a unor facturi curente, care sunt operaţionale acum.

ADVERTISEMENT

Aceste lucruri nu se văd? Vă spun eu care e problema, e un management atât de găunos în fotbal, încât s-au obişnuit să primească bani, inclusiv de la autorităţile locale, şi să facă doar ce vor cu ei.

Dacă îi luaţi la bani mărunţi pe toţi din fotbal, o să găsiţi probabil cluburi care pot fi numărate pe degetele de la o singură mână care să deţină provizioane, care să aibă o rezervă pentru situaţii de acest gen. Mulți trăiesc de pe o zi pe alta. Managementul din fotbal este deficitar, chiar n-au nicio treabă”, susține Dumitru Costin.

ADVERTISEMENT