Fotbal intern

Ce înseamnă semnul făcut celebru de englezul Dele Alli. Florinel Coman l-a copiat

23.08.2018 | 17:17
Ce inseamna semnul facut celebru de englezul Dele Alli Florinel Coman la copiat

Florinel Coman, cel supranumit de Gigi Becali după transferul său de la Viitorul Constanța Mbappe de România, are un mod aparte de a sărbători înscrierea unui gol. Este o modalitate care nu a mai făcut prozeliţi în fotbalul românesc şi care nu este o idee originală, ci este furată de la starul lui Tottenham, Dele Alli. Dacă la fotbalistul din naţionala Angliei gestul său are o semnificaţie reală, în cazul lui Florin Coman acesta doar a copiat ceea ce a văzut la Dele Alli, fără a avea cel mai mic habar despre semnificaţia gestului.

Cum sărbătorește Florinel Coman marcarea unui gol. Coman a venit la FCSB în 2017, dar abia în sezonul acesta şi-a dat drumul la joc
Cum sărbătorește Florinel Coman marcarea unui gol. Coman a venit la FCSB în 2017

Multă vreme nici englezii nu au reuşit să descopere ce înseamnă modul de a sărbători un gol al lui Dele Alli, jucător englez, dar cu origini nigeriene. Explicaţia a dat-o un alt jucător nigerian, mijlocaşul Felix Orode de la clubul argentinian Sportivo Barracas. Din cauza dictaturii militare din Nigeria, cetățenii sunt torturați deseori, iar una dintre metodele de tortură este scoaterea ochilor. Atunci când civilii reușesc să scape dintr-un astfel de eveniment, ei fac acest gest, care semnifică faptul că au supraviețuit și că sunt în regulă. “Dele Alli (n.r. – care are origini nigeriene) vrea să își arate în acest fel sprijinul față de compatrioții săi”.

Cum sărbătorește Florinel Coman marcarea unui gol. Are clauză de eliberare 100 milioane euro

Florinel Coman a fost transferat de la Viitorul în vara anului trecut pentru suma de 3 milioane, dar campionatul trecut mai mult a dezamăgit prin evoluţiile sale şterse. El are fixată cea mai mare clauză de eliberare din fotbalul românesc, 100 de milioane euro. În actualul campionat însă şi-a dat drumul la joc, reuşind să marcheze cinci goluri în opt meciuri.

Jucătorul a fost în mai multe rânduri criticat de către patronul Gigi Becali pentru atitudinea lui delăsătoare. Coman l-a scos însă din sărite până şi pe calmul Helmut Duckadam, care a reacţionat destul de dur la adresa jucătorului. “În momentul actual, Coman nu prea vrea să fie fotbalist. Am văzut jucători mult mai puţin talentaţi decât el, dar care au ajuns fotbalişti prin voinţă.Dar treaba trebuie să vină de la mansardă. Asta e părerea mea“.

Coman l-a înnebunit pe Becali din cauza fumatului

Gigi Becali a fost foc şi pară când a aflat cât fumează jucătorul său. 

Viciul a fost deprins de mijlocaș încă din adolescență, după cum a dezvăluit Cristian Bivolaru, președintele de la FC Viitorul, grupare care l-a lansat pe Coman în fotbalul mare. Bănuiesc că fuma de la vreo 14 ani, pe balconul hotelului unde stătea. Şi nu ştiu cine zicea recent că au fost şi vor fi, cu siguranţă, jucători mari care au făcut-o și o fac. Sigur că o descărcare sau moment de relaxare, nu un viciu care să te ducă la un pachet pe zi, e un lucru, altfel, dacă lucrurile degenerează, pot crea probleme unui sportiv de performanţă. La fel cum cred în Nedelcu, eu cred şi în Coman. Are calităţi deosebite, nu ştiu care i-ar fi cea mai bună poziţie în sistemul Stelei şi, nu e problema mea, dar cred că uşor, uşor se va impune. El, spre deosebire de Nedelcu, hai să spun că a prins mai multe minute. Eu sper, în primul rând ca el să fie sută la sută ok din punct de vedere al sănătăţii. Asta cred că e principalul lucru”.