News

Ce înseamnă simbolul cu broască de pe ambalajul unor produse. Pe mulți români i-a revoltat degeaba

Simbolul cu broască prezent pe ambalajul mai multor produse din România a dus la un val de revoltă în rândul unor cetățeni. Ce reprezintă, de fapt, acest semn.
10.03.2023 | 08:10
Ce inseamna simbolul cu broasca de pe ambalajul unor produse Pe multi romani ia revoltat degeaba
Explicații pentru simbolul cu broască prezent pe ambalajul mai multor produse. Panică artificială în rândul unor cetățeni. Sursa foto: captură Știrile ProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În contextul în care UE a aprobat, recent, consumul unor produse alimentare care conţin diferite specii de insecte, în România s-a creat un val de panică. Mulți urmăresc cu atenție ambalajele pentru a descoperi dacă nu cumva cumpără alimente pe bază de diferite vietăți.

Explicații pentru simbolul cu broască prezent pe ambalajul mai multor produse. Panică artificială în rândul unor cetățeni

Românii au devenit circumspecți la absolut tot ce li se pare a fi în neregulă. De multe ori, panica este însă nejustificată. În ultimele zile, imaginea cu o broască, inscripționată pe ambalajele mai multor tipuri de alimente, a stârnit un val de revoltă.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-a manifestat în special pe rețelele sociale. Imediat cum au sesizat biata broscuță de pe ambalaje, o parte dintre conaționali au luat foc de mânie. Ei sunt convinși că procesul de înlocuire a ingredientelor clasice cu cele bazate pe gândaci sau insecte a început deja.

”Oameni buni, ăștia au început în forță cu gândacii lor. Îi bagă la greu în ce ne place nouă, în dulciuri, bomboane…. Am primit, adineauri, o cutie de bomboane de la un pacient, și, ce să vezi, pe spatele cutiei, când mă uit în stânga jos, era scârboșenia aia (n.r. imaginea cu broscuța)”, se revoltă un cetățean.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă, de fapt, simbolul cu broască de pe ambalajul unor produse? Conform ȘtirileProTv, simbolul cu acest mic amfibian are rolul de a certifica faptul că ingredientele produsului au fost obținute în mod responsabil, sustenabil pentru mediu.

Imaginea cu chip de broscută poate fi văzută pe unele cutii de cafea, tablete de ciocolată, bomboane, drajeuri și alte amestecuri dulci. Ea a provocat panică întrucât nu a fost explicată, până în prezent, în niciun fel cetățenilor din România.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, la fel ca în pandemie, au apărut fel și fel de teorii ale conspirațiilor. Fiecare român și-a dat cu părerea. Mulți au început să creadă că înăuntru sunt vietăți aprobate în ultimele luni de Comisia Europeană ca alimente comestibile.

Simbolul cu broască, utilizat de peste trei decenii

Interesant este faptul că nevinovata broscuță nu apare de ieri, de azi inscripționată pe unele ambalaje alimentare, ci de peste trei decenii, mai scrie sursa citată. Simbolul e folosit în 175 de state din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Recent, UE a anunțat că larva gândacului de bălegar devine aliment în Uniunea Europeană. Vorbim de cea de-a patra insectă aprobată pentru consum de Comisia Europeană, în luna ianuarie. Probabil că acest demers a alertat multe persoane care se tem de ceea ce consumă.

ADVERTISEMENT