Life

Ce interdicții a primit Brigitte Sfăt. A pierdut procesul cu Philipp Plein

Soția lui Florin Pastramă a pierdut procesul cu Philipp Plein. Cunoscutul designer i-a interzis să-și asocieze imaginea cu brand-ul său.
29.10.2021 | 16:49
Ce interdictii a primit Brigitte Sfat A pierdut procesul cu Philipp Plein
ADVERTISEMENT

Cunoscutul designer de origine germană a deschis o acțiune în instanță împotriva soției lui Florin Pastramă. Philipp Plein a vrut ca românca să nu-și mai asocieze imaginea cu brand-ul său și să nu mai promoveze sau comercializeze produse sale.

Curtea de Apel București a decis în favoarea acestuia, iar sentința este definitivă.

Philipp Plein și Brigitte Sfăt s-au luptat prin tribunale timp de trei ani.

Ce interdicții a primit Brigitte Sfăt. A pierdut procesul cu Philipp Plein

Brigitte Sfăt nu-și mai poate asocia imaginea cu brandul lui Philipp Plein. Designerul german a câștigat după trei ani procesul cu soția lui Florin Pastramă, potrivit Wowbiz.ro. 

ADVERTISEMENT

Philippe Plein a decis să o dea în judecată pe româncă după ce a acuzat-o că două dintre firmele acesteia au folosit numele său în campanii de promovare a unui magazin.

Germanul a demonstrat că Brigitte Sfăt a folosit de numele său nu doar în campanii de promovare online, ci și în diverse apariții la Tv.

ADVERTISEMENT

Bruneta a încercat să se apere, iar avocații acesteia au spus că ea nu avea nevoie de imaginea lui Philippe Plein, pentru că este mult mai cunoscută în România decât celebrul designer.

În plus, Brigitte a amintit că legile Uniunii Europene nu îi interzic să vândă în magazinele sale produse originale și că nu are nevoie de acordul celui care le-a creat.

ADVERTISEMENT

“De asemenea, învederează că nu și-a asociat numele, imaginea sau activitatea cu reclamantul din prezenta cauză în nici un moment deoarece acesta nu este o persoană foarte cunoscută în România, astfel încât să aducă să sporească capitalul de imagine al pârâtei”, au mai spus avocații româncei potrivit Wowbiz.ro.

Plein susține că Brigitte a încercat să-l contacteze

Se pare că Brigitte Sfăt i-a scris lui Philippe Plein și i-ar fi spus că ea este ambasadoarea modei în România. Potrivit actelor depuse la dosar, germanul ar fi recunoscut că bruneta a solicitat o franciză, dar a fost refuzată.

ADVERTISEMENT

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză germanului în martie 2019. Procesul a continuat, iar în final Curtea de Apel a luat aceeași decizie. De această dată una definitivă. Brighitte nu mai poate promova sau comercializa produse cu marca Philipp Plein.

ADVERTISEMENT