News

Ce interdicţii rămân în vigoare după 15 mai, în stare de alertă!

04.05.2020 | 15:09
Ce interdictii raman in vigoare dupa 15 mai in stare de alerta
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a anunţat ieşirea din starea de urgenţă de la data de 15 mai. Preşedintele României a anunţat că se vor mai relaxa măsurile şi că nu vom mai avea nevoie de declaraţie pentru a ieşi din casă. 

Ce interdicţii rămân în vigoare după 15 mai, în stare de alertă! Nu se deschid restaurantele, mall-urile

Însă, rămân câteva restricţii importante în vigoare după data de 15 mai. Restaurantele, mall-urile vor rămâne închise, iar numărul de adunări maxim de persoane rămâne de trei. Amatorii nu vor putea să facă sport în bazele de pregătire, care vor rămâne închise.

ADVERTISEMENT

Mai mult, deplasarea între localităţi va fi restricţionată. Excepţiile sunt reprezentate de interesul de serviciu, problemele medicale sau sport individual, ciclism, alergări şi altele. În schimb, fără un motiv bine stabilit, deplasările între localităţi vor fi limitate.

Iohannis: “Rămâne restricţia întâlnirii a maximum trei persoane. Asta rămâne valabilă şi când facem mişcare”

“Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai este ultima în care vom avea stare de urgenţă. Începând cu data de 15 mai vom intra într-o stare de alertă, pentru ţine sub control epidemia. Încă suntem în pandemie. Situaţia nu s-a îmbunătăţit încă.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu, nu a trecut. Am avut peste 300 de persoane testate pozitiv cu coronavirus. În acest fel, nu putem să spunem că boala a trecut. Însă, la un moment dat, trebuie să mergem mai departe. 

Repet, epidemia nu a trecut. Trebuie să fim foarte responsabili şi trebuie să avem grijă. Nu ştie nimeni până când va dura această epidemie. Depinde de noi dacă în România o controlăm mai bine sau mai puţin bine. 

ADVERTISEMENT

Este clar, nu este bine să exagerăm cu deplasările. Să se facă atunci când sunt necesare. Este un prim pas. Aşa numita relaxare se va face pas cu pas, unele măsuri le vom lua din 15 mai, apoi la începutul lunii iunie şi aşa mai departe.

Cu toţii vom purta măşti de protecţie în spaţii publice închise şi în transportul în comun. Sunt obligatorii. Nu se aplică în localităţile care sunt în carantină aceste relaxări. Va avea loc atunci când ni se spune de la experţi că pericolul este diminuat.

ADVERTISEMENT

Deplasările, în esenţă, vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate. Cu câteva excepţii: interes de serviciu, probleme medicale, pentru sport individual, mers cu bicicleta. Sporturile individuale vor fi permise.

Rămâne restricţia întâlnirii a maximum trei persoane. Asta rămâne valabilă şi când facem mişcare. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori, doar pentru profesionişti, în condiţii speciale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

ADVERTISEMENT