News

Ce întrebări va primi Gheorghe Dincă la testul poligraf. Anunţul expertului Liviu Chesnoiu

03.09.2019 | 13:38
Ce intrebari va primi Gheorghe Dinca la testul poligraf Anuntul expertului Liviu Chesnoiu

Gheorghe Dincă va fi supus detectorului de minciuni și foarte mulți se întreabă ce anume ar putea fi întrebat presupusul criminal de la Caracal. Expertul în testele cu poligraful Liviu Chesnoiu a dezvăluit ce anume ar putea urmări anchetatorii, care sunt întrebările pe care fostul mecanicul auto le-ar putea primi.

Gheorghe Dincă va fi testat înainte de poligraf pentru a se afla dacă este apt sau nu

Chesnoiu spune că testul are de regulă 10 întrebări, însă pot fi mai multe în funcție de situație și de ce anume urmăresc procurorii să afle, mai ales dacă subiectul este o persoană acuzată de multiple infracțiuni. Chiar dacă testul cu poligraf nu este o probă în instanță, acesta poate oferi elemente esențiale care pot ajuta anchetatorii să investigheze și alte piste în dosar.

Dincă va fi supus și unei expertize psihiatrice. Cei care fac testul poligraf trebuie să se asigure că bărbatul de 66 de ani este apt pentru a parcurge întrebările, asta pentru ca testul să fie unul valid și să nu se repete de prea multe ori. Expertiza psihiatrică poate fi făcută și în arest, căci acum Dincă se află în custodia Poliției Capitalei.

liviu chesnoiu despre testul lui gheorghe dincă
Expertul Liviu Chesnoiu susține că testul conține, în general, 10 întrebări, dintre care trei sunt despre caz. Sursa foto: Litoral TV

Chesnoiu: „Testul are de regulă 10 întrebări”

„Testul are de regulă 10 întrebări. Trei întrebări vizează cazul în sine, iar restul sunt neutre și de control. Procurul de caz ordonă ce întrebări se pun. Un test dacă se aplică durează vreo 5 minute cu pauză între teste și se adună”, a spus Chesnoiu, conform kanald.ro.

„Eu, în general, aloc o oră înainte de testare, o oră testarea și o oră analiză poligraf și scrierea expertizei”, a mai spus expertul Liviu Chesnoiu, conform aceleiași surse.