Sport

Ce îşi dorea să facă Diego Maradona, înainte să moară! Invitaţia primită de la fiul lui Fidel Castro

26.11.2020 | 10:10
Ce isi dorea sa faca Diego Maradona inainte sa moara Invitatia primita de la fiul lui Fidel Castro
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial este în doliu după ce Diego Maradona a murit. Cel mai mare fotbalist din istorie s-a stins din viaţă, la 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator. Ultimele zile din viaţă le-a petrecut la casa lui din Tigre, dar plănuia să părăsească pentru o scurtă perioadă Argentina.

Externat la începutul lunii noiembrie, după ce a suferit o operaţie pe creier, Diego Maradona a locuit în casa pe care o deţinea în Tigre. Fostul mare fotbalist a murit cu regretul că nu a putut să-i reunească pe copiii lui în ziua când a împlinit 60 de ani.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, Diego Maradona a fost depresiv, motiv pentru care psihologul şi psihiatrul fostului mare fotbalist analizau varianta ca acesta să călătorească în Cuba, ţară în care se simţea foarte bine şi unde a mai călătorit atunci când trecea prin clipe grele.

Înainte să moară, Diego Maradona a fost invitat în Cuba de fiul lui Fidel Castro

Diego Maradona a fost foarte apropiat de Fidel Castro, dictator care condus Cuba între 1961 şi 2011. De altfel, la scurt timp după ce a fost externat din spital, “El Pibe de Oro” primise invitaţia de a vizita ţara din partea lui Antonio Castro, fiul fostului conducător comunist.

ADVERTISEMENT

“Diego iubeşte Cuba, iar zilele trecute am vorbit cu fiul lui Fidel Castro. Venezuela şi Cuba sunt ţări prietene pentru Diego şi unde el se simte bine, dar momentan el se gândeşte la exerciţiile pe care trebuie să le facă”, spunea Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona, în urmă cu o săptămână.

Leopoldo Luque, medicul care l-a operat pe Maradona, Carlos Diaz, psiholog al fostului fotbalist, şi Agustina Cosachov, psihiatrul lui “El Pibe de Oro, analizau planul unei excursii în Cuba, care l-ar fi ajutat să treacă peste momentele depresive.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona era foarte apropiat de Fidel Castro

Diego Maradona l-a considerat pe Fidel Castro drept un foarte bun prieten, motiv pentru care a vizitat de mai multe ori Cuba. În plus, fostul mare fotbalist şi-a tatuat chipul dictatorului pe piciorul stâng.

În 2016, când Fidel Castro a murit la 90 de ani, Diego Maradona a fost devastat la aflarea veştii. “El Pibe de Oro” spunea că dictatorul cubanez i-a fost ca un al doilea tată.

ADVERTISEMENT

“A murit un prieten, cineva care m-a susținut enorm în Cuba. A fost un mare sfătuitor. Sunt incredibil de trist, Fidel a fost ca un al doilea tată pentru mine. Alții au făcut lucruri mari pentru țară, dar unicul conducător a fost Fidel.

A luptat pentru ideile lui. Astăzi, vedem că orice politician se vinde pentru o pereche de pantofi, e trist să ne amintim de cât de sensibil era Fidel. A fost respectat de către americani, dar era și pregătit să-i înfrunte. Alături de Dumnezeu, el a fost motivul pentru care mă aflu în viață”, spunea Diego Maradona.

ADVERTISEMENT