News

Ce job a avut Eugen Teodorovici înainte să intre în politică. 21 de ani a făcut naveta între instituții

16.07.2019 | 15:13
Ce job a avut Eugen Teodorovici inainte sa intre in politica 21 de ani a facut naveta intre institutii

FANATIK îți spune totul despre ce job a avut Eugen Teodorovici, posibilul candidat al PSD la alegerile prezidențiale, înainte să intre în politică. Astfel, considerat în prezent mâna dreaptă a premierului Viorica Dăncilă, despre Teodorovici se știe că are o carieră de 21 de ani în instituții publice. Aproximativ 13 ani a lucrat numai în domeniul fondurilor europene. Este născut în 1971, căsătorit și cu doi copii. 

Ce job a avut Eugen Teodorovici înainte să intre în politică

Eugen Teodorovici a absolvit ASE, are un master în Relatii Internaționale la SNSPA și doctoratul în Managementul Fondurilor Europene, din 2004. Actualul ministru al Finanțelor  și-a început cariera profesională ca referent în cadrul Direcției Generale de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor (MT). Aici a rămas preț de șase ani. În 1997 a devenit expert în Direcția Generală de Integrare Europeană (MT).

Doi ani mai târziu, în 1999 s-a mutat pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde ajunge director din iunie până în decembrie 1999. La începutul anului 2000 este numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, vreme de patru ani, conduce Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe.

Ce job a avut Eugen Teodorovici înainte să intre în politică. Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici ar putea candida la prezidențiale din partea PSD. Sursa foto – facebook

Teodorovici, abonat la funcții publice

În această instituție rămâne până în 2009, dar aici ocupă pe rând funcția de director general al Autorității de Management pentru Fonduri de Coeziune, director general al Autorității de Management pentru Infrastructură, secretar de stat și director general al Autorității de Management ex ISPA. Din iunie 2009 și până în mai 2012, Eugen Teodorovici activează ca director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

A doua jumătate a anului 2012 și-o desfășoară în funcția de consilier de stat în cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului-ministru. Din decembrie 2012 este ministru al fondurilor europene în Guvernul condus de Victor Ponta și senator PSD de Buzău în Parlamentului României. Din martie 2015 este Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul României condus de Victor Ponta, poziție din care demisionează alături de întreg cabinetul după drama de la Colectiv.