News

Ce job are Gabriel Sacarin, tatăl adoptiv al micuței Sorina

24.06.2019 | 16:35
Ce job are Gabriel Sacarin tatal adoptiv al micutei Sorina
Gabriel Sacarin este inginer în Statele Unite. Sursa foto: Libertatea.ro

Teoria conspirației acaparează din nou publicul din România după anumite suspiciuni apărute în mediul online despre jobul pe care l-ar avea Gabriel Sacarin, tatăl adoptiv al micuței Sorina din Baia de Aramă. În legătură cu meseria bărbatului, se știe puține lucruri, însă dintre știrile apărute în ultima vreme, cum că ar fi adoptat-o pe micuță pentru un transplant de rinichi, de pildă, nu a fost confirmată niciuna.

Gabriel Sacarin este inginer. Pe un presupus cont de LinkedIn, acesta era trecut cu o meserie care a trezit suspiciuni

După ce numele lui a deschis buletinele de știri, Gabriel Sacarin, tatăl adoptiv al fetiței din județul Mehedinți, și-a șters anumite conturi de socializare care au atras atenția conspiraționiștilor. Pe contul său de LinkedIn, bărbatul de cetățenie româno-americană figura ca angajat la multinaționala Roche, care activează în transplant și biotehnologie.

Tot ce se știe despre Sacarin este că e inginer, și unul destul de apreciat în comunitatea în care locuiește în Statele Unite. Soția acestuia, Ramona, este manager în domeniul medical, iar cumnata ei, sora lui Gabriel, este psiholog. Sorina va ajunge în Statele Unite după ce a fost smulsă de mascații coordonați de procuroarea Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Acest cont de LinkedIn a creat isterie în mediul online privin teoria că Sorina ar fi dus-o în SUA pentru prelevare de organe. Sursa foto: Facebook/ LinkedIn

Cum se apără procuroarea de caz după ce a smucit-o și târât-o pe jos pe Sorina

Procuroarea de caz este acum cercetată penal pentru abuzurile pe care le-ar fi comis când a mers cu polițiștii la casa asistenților maternali din Baia de Aramă. „Am încercat să relaționăm cu minora, dar nu s-a putut pentru că striga, plângea. I-am solicitat fostei asistente maternale să o liniștească.

Acest lucru s-a întâmplat la etaj, am coborât în bucătăria de la parter, am încercat să discutăm, să-i explicăm ce urmează să se întâmple. Au început ceilalți membri majori să țipe, s-a creat o hărmălaie. Am reușit să o iau în brațe și am predat-o tatălui. Se zbătea pentru că asta i s-a inoculat, că va fi luată în străinătate și i se va face rău”, spune procuroarea Pițurcă în apărarea ei.