Fotbal international

Ce jucător a pierdut FC Barcelona! Luis Suarez este cel mai eficient fotbalist din campionatul Spaniei

20.12.2020 | 18:13
Ce jucator a pierdut FC Barcelona Luis Suarez este cel mai eficient fotbalist din campionatul Spaniei
ADVERTISEMENT

Luis Suarez (33 de ani) a părăsit-o pe FC Barcelona în toamna aceasta, iar vârful uruguayan impresionează la actuala sa echipă, Atletico Madrid, prin randamentul pe care îl are. Suarez a ajuns să fie cel mai eficient jucător din campionatul spaniol.

Atacantul sud-american a evoluat în nouă meciuri din campionatul Spaniei, doar într-unul ca integralist, și a dat deja 7 goluri, fiind cel mai eficient jucător din primul eșalon spaniol.

ADVERTISEMENT

Suarez, care a acumulat 25 de șuturi pe spațiul porții în actuala stagiune, a reușit să înscrie un gol la fiecare 83 de minute.

Oyarzabal și Moreno ocupă locurile secunde în clasamentul eficienței

Pe locul secund în această statistică a celor de la Mundo Deportivo se află Mikel Oyarzabal, de la Real Sociedad (o reușită la 102 minute), iar pe trei este Gerard Moreno, jucătorul lui Villarreal are un gol la fiecare 131 de minute.

ADVERTISEMENT

Uruguayanul a intrat în istoria lui Atletico Madrid după ce a devenit cel mai rapid fotbalist al echipei din capitala Spaniei din secolul 21 care ajunge la 7 reușite în campionatul iberic. Radamel Falcao a izbutit această performanță în 10 jocuri, iar Fernando Torres și David Villa, alte două vârfuri importante, au reușit 7 goluri în 14 meciuri.

Două goluri a înscris Luis Suarez în ultima partidă de campionat a celor de la Atletico Madrid, disputată sâmbătă, împotriva lui Elche, scor 3-1. Celelalte goluri au fost marcate în jocurile cu Granada (2), Celta Vigo, Betis și Cadiz. În acest an, Atletico Madrid va mai juca cu Real Sociedad (22 decembrie) și Getafe (30 decembrie). Meciurile vor putea fi urmărite pe Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Suarez

Luis Suarez este cotat la 18 milioane de euro pe site-urile de specialitate. Fotbalistul a evoluat de-a lungul timpului la Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona și Atletico Madrid.

Suarez a fost desemnat de cinci ori cel mai bun marcator în La Liga, Premier League, calificările Cupei Mondiale din America de Sus, campionatul și Cupa Olandei. În sezonul 2010-2011 a fost jucătorul anului în țara sa natală, iar în 2010 în Olanda.

ADVERTISEMENT

Împreună cu Uruguay-ul a câștigat Copa America. Cu Barcelona și-a trecut în palmares Liga Campionilor, patru titluri, tot atâtea Cupe ale Spaniei, două Supercupe. Tot cu echipa spaniolă a luat și Supercupa UEFA, dar și Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu Liverpool a câștigat Cupa Ligii. Pe vremea când juca la Ajax a luat campionatul și Cupa Olandei.

ADVERTISEMENT