Sport

Cine e Marius Ștefănescu, omul care a eliminat Craiova în semifinale și a făcut dubla pentru Sepsi în finală. Exclusiv

Marius Ștefănescu a făcut o primă repriză perfectă în Cupa României. Mijlocaşul lui Sepsi a marcat o "dublă" de toată frumuseţea în finala cu Voluntari.
19.05.2022 | 21:17
Cine e Marius Stefanescu omul care a eliminat Craiova in semifinale si a facut dubla pentru Sepsi in finala Exclusiv
Cine e Marius Ștefănescu, omul care a eliminat Craiova în semifinale și a făcut dubla pentru Sepsi în finală. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
19-05-2022
18:19

Marius Ştefănescu, eroul lui Sepsi în finala Cupei României!

După ce a pus serios umărul la eliminarea Universităţii Craiova în semifinalele Cupei României, Marius Ştefănescu a strălucit pentru Sepsi în ultimul act. Mijlocaşul ofensiv a marcat o “dublă” în prima repriză a finalei cu Voluntari. Prima dată l-a executat pe Popa cu un şut din unghi, în minutul 22. A venit apoi bijuteria, un şut de la 30 de metri care s-a oprit în vinclul porţii adverse. 

Marius Ștefănescu, mijlocașul ofensiv al formației din Sfântu Gheorghe, a adus calificarea echipei sale în finala Cupei României, cu golul marcat în partida Universitatea Craiova – Sepsi, scor 0-1. Fotbalistul covăsnenilor, decisiv în victoria obținută pe „Ion Oblemenco”, este oltean și putea să evolueze pentru formația din Bănie.

Marius Ștefănescu, marcatorul golului care a eliminat-o pe Universitatea Craiova din Cupa României, putea să ajungă în Bănie

Învinsă cu scorul de 1-2 în prima manșă a semifinalelor Cupei României, Universitatea Craiova nu a reușit să întoarcă rezultatul pe „Ion Oblemenco” și a fost eliminată din competiției de către Sepsi. Astfel, trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf a ieșit din cursa pentru ultimul obiectiv rămas din acest sezon, câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Marius Ștefănescu a fost principalul marcator al celor de la Sepsi împotriva Universității Craiova, în semifinalele Cupei României. Mijlocașul formației din Sf. Gheorghe a reușit să înscrie atât în tur, cât și în returul disputat pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Jucătorul covăsnenilor, care a avut un rol important în calificarea echipei în finala Cupei României, este oltean la origini. Marius Ștefănescu s-a născut în Caracal, județul Olt, și a făcut primii pași în fotbal la formația locală a orașului, însă și-a continuat cariera în Ardeal.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Marius Ștefănescu a fost dorit în trecut de Universitatea Craiova. Conducătorii formației din Bănie au fost interesați să îl achiziționeze pe mijlocașul celor de la Sepsi, după plecarea lui Valentin Mihăilă la Parma, însă oltenii au preferat un jucător cu mai multă experiență în Casa Pariurilor Liga 1, precum Reagy Ofosu.

Universitatea Craiova nu a fost singura echipă care s-a interesat de Marius Ștefănescu: „A fost dorit de FCSB”

După Sepsi – Universitatea Craiova, scor 2-1, fostul antrenor al lui Marius Ștefănescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că mijlocașul celor de la Sepsi a fost dorit de FCSB. Acesta a spus că mijlocașul covăsnenilor, împreună cu celălalt oltean din lotul formației din Sfântu Gheorghe, Nicolae Păun, au fost aproape de un transfer la trupa antrenată de Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

„Amândoi au fost doriți de FCSB, nu cred că o să mai rămână mult la Sepsi. Pentru ei în momentul actual este foarte important să joace, cred că ar fi bine dacă s-ar transfera la o formație de pe primele locuri ale clasamentului. La Sepsi au niște salarii foarte mici, dar o să le renegocieze”, a spus fostul lor antrenor.

Dan Nicolae, primul antrenor al celor doi jucători de la Sepsi, a declarat că Marius Ștefănescu și Nicolae Păun au plecat de la o vârstă fragedă din Oltenia. Tehnicianul din Caracal a spus că prima formația cei doi fotbaliști s-au făcut observați de către formația din Sfântu Gheorghe la Odorheiu Secuiesc.

ADVERTISEMENT

„Ștefănescu și Păun sunt doi jucători într-o continuă creștere, fotbaliști care o să aibă un cuvânt de spus în fotbalul românesc. În jurul vârstei de 14-15 ani au plecat de la Caracal la Viitorul Cluj-Napoca, iar de acolo au plecat de la Odorheiu Secuiesc, echipă de la care s-au transferat la Sepsi”, a declarat Dan Nicolae în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 23 de ani are Marius Ștefănescu

  • 650.000 de euro este valoarea sa, conform transfermarkt

  • 10 goluri a înscris mijlocașul celor de la Sepsi în acest sezon

ADVERTISEMENT