Fotbal intern

Ce jucător din Liga 1 Betano a fost la un pas de Napoli. Ionuț Chirilă: „Întrebați-l pe el”

23.11.2018 | 13:23
Ce jucator din Liga 1 Betano a fost la un pas de Napoli Ionut Chirila Intrebatil pe el

Ionuț Chirilă, fostul antrenor al lui Neluț Roșu, de la Concordia Chiajna, a dezvăluit că fotbalistul s-a aflat la un pas de a semna cu Napoli, una dintre echipele de top din Serie A. 

Acest transfer ar fi putut să se concretizeze în perioada în care cei doi făceau echipă la Chiajna, însă Chirilă nu a dezvăluit și motivele pentru care mutarea nu s-a mai realizat.

Neluț Roșu a fost dorit de Napoli

Antrenorul care a pregătit-o ultima dată pe Târgu Mureș, în 2017, spune că Neluț Roșu l-a costat numai 15.000 de euro și îl compară ca stil de joc cu Andrei Mărgăritescu și cu Cătăl Hîldan.

“Neluț Roșu a fost foarte aproape de Napoli. Poți discuta cu el de treaba asta. El a fost aproape de Napoli când era la Chiajna. Neluț a venit la Chiajna cu ghetele în spate după ce a fost dat afară de CFR Cluj. Mi-a plăcut de el, era un mijlocaș precum Mărgăritescu, Cătălin Hîldan.

Mi-am dat seama că poate face obiectul unui transfer important. El a costat 15.000 de euro și a devenit unul dintre cei mai buni pasatori din Liga 1. După ce am plecat eu nivelul lui a scăzut. Am auzit că din iarnă se va transfera la o echipă importantă din România, o echipă mai importantă de locul 3“, a declarat Ionuț Chirilă la GSP Live.

A câștigat titlu cu Viitorul

Neluț Roșu (25 ani) a câștigat titlu alături de Viitorul Constanța în 2017, fiind transferat apoi în Bulgaria, la Levski Sofia. Jucătorul are însă cel mai bun start de sezon din carieră alături de actuala sa echipă, Astra Giurgiu.

Roșu a marcat patru goluri și a oferit două assist-uri în 13 meciuri oficiale, devenind om de bază pentru giurgiuveni. Rămâne de văzut cum se va înțelege și cu noul său antrenor, Costel Enache, adus la echipă înainte de pauza competițională dedicată echipelor naționale.