Fotbal international

Cine nu are bani, poate lua gratis. Ce jucători sunt liberi de contract la finalul sezonului

17.05.2018 | 13:07
Cine nu are bani poate lua gratis Ce jucatori sunt liberi de contract la finalul sezonului

Marile cluburi se pregătesc să ia cu asalt piața transferurilor pentru a avea o campanie de succes în sezonul viitor. Prețurile fabuloase ale unor jucători le dau însă bătăi de cap. Totuși, cine nu are bani să cumpere, poate lua jucători liberi de contract.

Cluburile care nu își permit să scoată sume exorbitante din vistierie pentru transferuri analizează la final de sezon lista celor mai buni jucători liberi de contract. Selecția este făcută cu atenție pentru că mulți se apropie de vârsta retragerii și nu mai dau randament sau sunt predispuși la accidentări. Iată o listă cu cei mai valoroși jucători care nu și-au prelungit contractele în acest an.

Portar

Pepe Reina. În vârstă de 35 de ani, portarul spaniol al lui Napoli nu a primit gol în 18 partide din cele 36 jucate în Serie A în actualul sezon. Este posibil să semneze cu AC Milan, însă în acest moment nimic nu este sigur.

Fundași

Giorgio Chiellini. A fost văzut drept unul dintre cei mai buni apărători din generația lui. Are 33 de ani, contractul îi expiră și încă nu a discutat cu oficialii lui Juventus despre prelungire, astfel că ar putea fi o opțiune pentru cluburile care vor să aducă jucători gratis.

Andrea Barzagli. Fundașul de 37 de ani negociază un nou contract cu Juventus încă din luna ianuarie. Este posibil să semneze tot cu Juve, însă jucătorul ar putea alege altă destinație în cazul în care campioana Italiei nu se mișcă repede.

Kwadwo Asamoah. Ganezul de 29 de ani ar putea ajunge la Inter sau în Anglia la Everton. Asamoah a avut un sezon bun la Juventus și a declarat că nu se gândește la contractul său.

Mijlocași

Emre Can. După 4 sezoane la Liverpool, neamțul ar putea ajunge la campioana Italiei, Juventus. La 24 de ani, Can a fost anunțat că nu face parte din lotul Germaniei pentru Campionatul Mondial din Rusia.

Marouane Fellaini.  Jose Mourinho ar vrea să îl păstreze la Manchester United, însă belgianul este nemulțumit că nu i s-a propus prelungirea contractului mai devreme. După 5 ani pe Old Trafford, ar putea ajunge la AC Milan.

Yohan Cabaye. La 32 de ani, Cabaye a ajutat-o pe Chrystal Palace să se salveze de la retrogradare, dar a ajuns la final de contract. Clubul ar fi dispus să î-l prelungească, dar mijlocașul ar putea fi tentat de alte oferte.

Jack Wilshere. Are 26 de ani și Arsenal i-a propus o nouă înțelegere, dar pe bani mai puțini. L-ar putea tenta mai mult să joace titular la Everton sau la Wolverhampton.

Yaya Toure. Ivorianul de 35 de ani a stat 7 sezoane la Manchester United. Sunt zvonuri că ar fi tentat de banii din Major League Soccer sau Superliga Chineză.

Atacanți

Fernando Torres. Spaniolul a intrat mai mult ca rezervă la Atletico Madrid în actuala stagiune. A marcat 8 goluri și a prins câteva minute din finala Europa League dintre Atletico și Marseille.

Mario Balotelli. Italianul a marcat de 26 de ori în 37 de partide pentru Nice în acest sezon. Contractul îi expiră pe 1 iulie.

Ce jucători mai sunt liberi de contract

Alți jucători care vor fi liberi de contract în această vară, dar care mai pot juca fotbal la nivel înalt: Max Meyer (Schalke), Iker Casillas (Porto),  Hatem Ben Arfa (PSG) și Milan Badelj (Fiorentina).