Life

Ce l-a impresionat pe Mircea Badea în ziua decesului Reginei Elisabeta a II-a: „Am fost foarte marcat”

Chiar dacă nu este un susținător al monarhiei, Mircea Badea a fost impresionat de anumite aspecte care țin de moartea Reginei Elisabeta a II-a.
09.09.2022 | 23:24
Ce la impresionat pe Mircea Badea in ziua decesului Reginei Elisabeta a IIa Am fost foarte marcat
Detaliul care l-a impresionat pe Mircea Badea în ziua morții Reginei Elisabeta a II-a. Foto: colaj Fanatik/ Hepta
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a vorbit despre lucrurile care l-au impresionat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în ciuda faptului că nu se declară un mare susținător al monarhiei.

Mircea Badea a dezvăluit motivele pentru care moartea Reginei Elisabeta a II-a l-au impresionat

Mircea Badea nu se ferește să-și expună părerile sincere și asta a făcut și de această dată. Cu toate că nu se declară un susținător al monarhiei, a recunoscut că a fost cu adevărat marcat de moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a mărturisit că odată cu moartea acesteia și urcarea pe tron a Regelui Charles al III-lea, s-a încheiat o eră, iar acum urmează un nou început.

„Am fost foarte marcat de ce s-a întâmplat ieri și întrebându-mă de ce sunt așa de marcat, nefiind monarhist, răspunsul e simplu. Din punctul meu de vedere, odată cu regina Marii Britanii a dispărut o lume, lumea din care facem parte.

ADVERTISEMENT

Am fost foarte emoționat. Mi-am dat seama că lumea din care fac și eu parte dispare odată cu Regina Angliei”, a declarat Mircea Badea la Antena 3. 

În plus, jurnalistul a adăugat că Regina a fost „ultimul mare lider mondial cu aură mistică”, ale cărei valori și principii pot fi considerate o adevărată busolă, lucru despre care nu crede că se va mai putea spune despre alt conducător în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Felul în care a fost anunțat decesul Reginei l-a emoționat pe Mircea Badea

Mircea Badea este de părere că ceea ce urmează după moartea Reginei nu va fi de bun augur, însă l-a emoționat felul în care reprezentații Casei Regale au anunțat decesul acesteia.

„Foarte important mi s-a părut și m-a emoționat, foarte tare felul în care a fost anunțată moartea Reginei Angliei. Și anume cu aceea foaie A4, simplă, cu un text cu litere mici, banale, negre, cu propoziții simple.

ADVERTISEMENT

Și au afișat-o la poartă. Evident că aveau un ceremonial și pentru asta”, a susținut Mircea Badea.

Faptul că anunțul a fost unul simplu, scris pe o foaie de hârtie, i-a întărit jurnalistului credința că în fața morții toți oamenii sunt egali, iar atunci când sfârșitul se apropie, banii sau puterea nu mai au nicio valoare.

„Exact acesta este mesajul foarte profund și mai presus de orice. La naștere nu suntem toți egali, dar în fața morții, da. Și atunci nu mai încăpea niciun fel de decorațiune, niciun fel de element suplimentar. Pur și simplu s-a întâmplat moartea. Ceea ce este de o forță și de o simplitate cumva devastatoare”, a completat jurnalistul.

ADVERTISEMENT