Fotbal international

Ce l-a surprins pe Allegri după primul meci al lui Cristiano Ronaldo la Juventus

19.08.2018 | 12:36
Ce la surprins pe Allegri dupa primul meci al lui Cristiano Ronaldo la Juventus

Antrenorul campioanei Italiei, Massimiliano Allegri a spus după primul meci al lui Cristiano Ronaldo la Juventus că a rămas şocat de un anumit lucru în privinţa starului portughez. Juventus nu a avut deloc parte de plimbarea de promenadă în primul meci al noului sezon din Serie A, la Verona, acolo unde toată lumea aştepta decapitarea lui Chievo fără nici un efort.

Ce l-a surprins pe Allegri după primul joc al lui Cristiano Ronaldo la Juventus. Ronaldo a muncit mult, dar nu a reuşit să dea primul lui gol în Italia
Ce l-a surprins pe Allegri după primul joc al lui Cristiano Ronaldo la Juventus. Ronaldo a muncit mult

Însă lucrurile au stat exact pe dos faţă de aşteptările fanilor torinezi şi de calculele specialiştilor. Chievo a dat o replică fantastică şi a fost la câteva secunde prima mare surpriză a campionatului, chiar din meciul de deschidere al sezonului. Juve s-a impus cu 3-2, graţie reuşitei lui Bernardeschi din minutul 93. A fost 3-2 pentru campioni, după ce veronezii au avut 2-1 după primul sfert de oră al reprizei secunde. Iar Cristiano Ronaldo nu a marcat, ceea ce iarăşi poate fi considerat un eveniment. Ba, mai mult, a stat la baza deciziei VAR din minutul 90, când henţul său a precedat golul marcat de Mandzukic şi după imaginile video a fost corect anulat.  Concluzia a fost că lusitanul a avut o primă repriză destul de bună, dar în a doua a fost ceva mai şters, lăsând clar impresia că mare nevoie de ceva timp pînă să îşi cristalizeze relaţiile de joc cu noii săi coechipieri. Cel care a oferit cele mai pertinente observaţii despre primul joc făcut de Ronaldo în fotbalul italian a fost antrenorul său, Massimiliano Allegri.

Ce l-a şocat pe Allegri după primul meci al lui Cristiano Ronaldo la Juventus. La Real Madrid avea puţini prieteni în vestiar

“Cristiano a jucat foarte bine, păcat că nu a marcat, a jucat foarte mult pentru echipă, este clar un jucător diferit în comparaţie cu oricare altul. Am fost şocat cât de mult s-a pus în slujba echipei”. O situaţie cu adevărat surprinzăroare, pentru că la Real Madrid Ronaldo a fost mereu privit ca un egoist, care numai el vrea gloria, să primească mereu pasă şi să tragă la poartă, rareori servindu-şi vreun coechipier.

De aici şi faptul că avea doar câţiva prieteni în vestiar şi mai mulţi jucători care nu îl suportau, dar faptul că marca multe goluri închidea gurile contestatarilor, Cristiano fiind omul cel mai prolific din lot sezon de sezon. La Juventus vestiarul l-a primit cu multă căldură şi jocul lui Cristiano, eminamente în slujba echipei, a arătat că portughezul se simte deja bine la Torino. De altfel, după meci a postat pe Twitter o imagine cu el în acţiune şi cu explicaţia scurtă, dar la obiect: “Fericit pentru prima victorie cu Juventus”.

L-a accidentat serios pe veteranul din poarta lui Chievo

Cristiano a fost, din nefericire, şi protagonistul nedorit al unei serioase accidentări, pe final de meci, a veteranului de 39 de ani dintre buturile lui Chievo, Sorrentino, cu care s-a ciocnit violent. Portarul a fost dus la spital cu suspiciune de traumatism cranian şi fractură de nas, dar examenele efectuate ulterior au demonstrat că lucrurile sunt mai puţin grave decât păreau iniţial. Sorrentino nu îi poartă pică lui Ronaldo, apreciind incidentul ca pe unul fără nici o intenţie, ambii jucători urmărind doar balonul.

105 milioane euro a plătit Juventus lui Real Madrid pentru Cristiano Ronaldo